המצרכים-
המצרכים לסלט:
2 כוסות בורגול שטוף
חבילה פטרוזיליה
חבילה כוסברה
3 גבעולים של בצל ירוק
10 משמשים מיובשים
כוס חמוציות
כוס גרעיני דלעת
כוס אגוזים
(ניתן להשתמש באגוזים ופירות יבשים מסוגים שונים)
מצרכים לרוטב:
מיץ משני לימונים
מיץ מתפוז אחד
2 כפות סוכר חום
2 כפות סילאן או דבש
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה-
1. שוטפים היטב את הבורגול, משרים בקערה עם מים רותחים עד לספיגה (כחצי שעה). מעבירים למסננת לסינון עודפי הנוזלים.
2. קוצצים פטרוזליה, כוסברה ובצל ירוק (אפשר להכין רק עם פטרוזיליה או עם שילוב של עלים ירוקים אחרים).
3. חוצים לשניים את המשמשים היבשים, מערבבים את כל הפירות היבשים, העלים הירוקים והבורגול.
4. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ומתבלים את הסלט. טועמים ואם יש צורך מחזקים את התיבול.
המתכון באדיבות-
דגניתא – דגנית זאב בן יחזקאל, מעצבת, מלמדת ומצלמת.
בשעות הפנאי מבשלת ומארחת, בעלת האתר דגניתא.
לפייסבוק- https://www.facebook.com/dganitadotcom