המצרכים-
1 חבילה לבבות ארטישוק
1/2 חב' פול
1/2 חב' אפונה
3 עגבניות חתוכות או 1 כוס עגבניות שרי פרוסות
4 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
1/2 לימון סחוט
מלח, פלפל
1 כפית כמון
1 כף סילאן
מים רותחים
אופן ההכנה-
1. שמים כל ירק קפוא בקערה נפרדת, שופכים מים רותחים ומשרים כ – 10 דקות.
2. מסננים מהמים.
3. חותכים את הארטישוק לקוביות קטנות.
4. מחממים את השמן זית במחבת, מוסיפים את השום ומערבבים.
5. מוסיפים את כל הירקות המסוננים, מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים.
6. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומבשלים בחום נמוך כ – 20 ד'.
7. טועמים ומשפרים את התיבול.
המתכון באדיבות-
במטבח עם שפרה- אחרי שנים רבות של בישול, אפיה וקורסים החלטתי לשתף מכל מה שלמדתי 🙂
לבלוג "במטבח עם שפרה"- http://shifra-l.co.il/
לדף הפייסבוק- https://www.facebook.com/%D7%91%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%A2%D7%9D-%D7%A9%D7%A4%D7%A8%D7%94-523811641011602/