את הסלט הזה זכיתי להכיר בזכות בעלי ומאז אני מחכה לעונת הארטישוקים כל השנה כדי להתענג עליו.
זו מנה מרשימה ומיוחדת מאוד וכדי להכין אותה לפסח. 🙂
ההמלצה החמה היא כמובן להכין מארטישוק טרי אבל זה דורש הרבה עבודה.
פירוק ארטישוק כשהוא טרי זו עבודה ארוכה שדורשת סבלנות.
אבל גם ארטישוק קפוא יעשה יופי את העבודה.
מצרכים:
7 ארטישוקים טריים (אפשר גם קפוא)
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
1 בצל, חתוך לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
2 כפיות פטרוזיליה יבשה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1. מפרקים את הארטישוק הטרי – מוציאים את העלים ואת הקוצים (זה תהליך שדורש שימוש בכפפות).
2. חותכים את לבבות הארטישוק לרצועות דקות ומניחים בצד.
3. מטגנים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנהייה מעט שקוף.
4. מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
5. מוסיפים את הארטישוק והתבלינים ועוד כחצי כוס מים.
6. מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ- 20 דקות, עד שהוא מתרכך.
7. מוסיפים את מיץ הלימון.
8. מקררים, מגישים וגורפים מחמאות. 🙂
יש מתכון למטבוחה מתוקה וטעימה!
אני לא יודעת לפרק ארטישוק אז השתמשתי בקפוא,
והטעם מאוד הפתיע אותי-
כולם התלהבו בשולחן 🙂
שמחה שניסית… זה באמת מתכון מעולה!
נראה טעים!
אפשר להשתמש בארטישוק קפוא?
כן, אין בעיה 🙂
הכנתי שבוע שעבר ויצא מעולה!
מתכננת להכין שוב השבת!
מעולה!
שתהיה שבת שלום!