לא להאמין כמה קל, פשוט ומהיר זה להכין סופלה! 5 דקות הכנה, 10 דקות בתנור ויש קינוח מושלם בכלום זמן ומאמץ!
לפני שמתחילים יש 3 טיפים שיהפכו את הסופלה שלכם למושלם.
הטיפ הראשון – התנור חייב להיות חם כדי שהסופלה יעלה יפה.
הטיפ השני – תשמנו ותשימו סוכר (אפשר גם קקאו) בקערות הסופלה, בתחתית ובכל הצדדים כדי שלא יידבק.
הטיפ השלישי – סופלה נחשב קינוח סנובי כי הוא לא מחכה לאף אחד.. את הסופלה אוכלים ישר מהתנור.
אז תכינו את התוספות לפני. 😉
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קרם קוקוס
1/4 כוס סוכר
1 כף קקאו
2 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. שוברים את השוקולד בקערה, מוסיפים את הקרם קוקוס וממיסים במיקרוגל.
3. מערבבים עד שנהיית בלילה אחידה ונוזלית.
4. מוסיפים את הסוכר, הקקאו ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
6. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים, מוסיפים גם את הביצה השניה.
7. לוקחים את הקעריות, מורחים עליהם שמן ומניחים מעט סוכר ומסובבים עד שהסוכר נדבק לכל הקצוות.
8. מחלקים את הבלילה לקעריות ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
9. אוכלים מיד כשיוצא חם מהתנור ונהנים מכל ביס. 🙂
אפשר להוסיף ליד גם סלט פירות חגיגי 🙂
הכנתי ובעלי אפילו לא האמין לי שזה פרווה
מתכון באמת אחלה 🙂
אפשר להחליף את הקמח בקמח נטול גלוטן?
תודה,
ליטל
כן, אין שום בעיה 🙂
יוצא יותר טעים מסופלה במסעדות!
שמחה שאהבת! 🙂
יצא סופלה מדהים!
גיליתי את האתר שלך במקרה ועכשיו הפכתי למכורה!
שמחה לשמוע ותודה! 🙂
אפשר לשים חלב קוקוס במקום הקרם קוקוס?
עדיף שלא,
מניסיון- אם שמים חלב קוקוס זה ייצא קשה ולא רך.
היי, יש תחליף לקרם קוקוס? מחמאה? שמן? אשמח לתגובה בהקדם, תודה
היי מזל!
הקרם קוקוס הוא תחליף לשמן/ מחמאה/ חמאה ושאר דומיהם..
לצערי המתכון זה לא ניתן להחליף לשמן או חמאה במקום כי הבלילה תצא נוזלית מדיי..
אפשר להכין את הבלילה ולשים במקרר ולפני האכילה להכניס לאפיה בתנור?
פשוט באים אורחים ואין לי זמן ליידם להתחיל להכין את הבלילה
היי חן!
אין בעיה להכין את הבלילה וברגע האחרון להכניס לתנור..
את יכולה לשים אותה כבר בתבניות במקרר וישר להעביר לתנור כשהוא חם
תהנו! 🙂
תודה!
בכיף!
לכמה מנות מספיקה הבלילה ?
הי שרי,
הבלילה מספיק ל-4-6 מנות, תלוי בגודל של הכוס 🙂
היי שירי,
קרם הקוקוס צריך ליהיות במקרר לפני? או שבטמפרטורת החדר?
היי פזית!
קרם הקוקוס לא צריך להיות במקרר לפני ההכנה,
הוא צריך להיות בטמפרטורת החדר 🙂