אני אוהבת את יום המשפחה.. איזה כיף זה שיש יום שכולו מוקדש לחגיגה המשפחתית,
לדבר הזה שאנחנו בנינו במו ידינו. זה באמת מרגש בעיני.
השנה רציתי להכין עם הילדים איזו שהיא פעילות שתהיה משמעותית בעבורם,
הם כמובן אוהבי שוקולד אדוקים אז מה יכול להיות יותר מתאים וכיפי מאשר
להכין איתם סדנת שוקולד בבית?
כמה טיפם חשובים לפני שמתחילים..
טיפ ראשון- לא צריך לטמפרר- אם חשבתן לעשות את זה 🙂
הטיפ הכי חשוב והכי קל- הטיפ שיהפוך את כל התהליך לממש ממש נגיש ופשוט!
אז ככה.. לכל סוג של שוקולד (מריר/ חלב/ לבן) משתמשים ב-3 חבילות.
שתי חבילות ממיסים במיקרוגל, כשזה נמס- מוסיפים את החבילה הנוספת.
החבילה הנוספת גם מקררת לנו את השוקולד מאוד מהר וככה אפשר לעבור לפעילות
ממש טיק טק וגם נותנת לו ברק (במקום לטמפרר את השוקולד).
הטיפ השני- בגלל שהעבודה היא עם הילדים- הכינו את כל המצרכים מראש.
אני הכנתי רשימה של תוספות מראש כדי שאדע מה יש לי ומה צריך לקנות כמה ימים לפני כן.
טיפ שלישי- ילדים אוהבים להיות שותפים בהכל., אז שתפו אותם.
עקרונית אפשר להכין את השוקולד לתוך שקיות הזילוף, לשים את התוספות בצד ושהילדים
רק יבואו וירכיבו.. אבל מאוד כיף להם להיות שותפים בכל התהליך.
תנו להם לשבור את השוקולד, להכניס לסיר, אפשר גם להסביר להם מה זה באן מארי ולמה משתמשים בזה לשוקולד (כדי שלא יישרף…).
טיפ רביעי- הפכו את הפעילות לסדנא
הפעם רציתי שהילדים ממש ירגישו שאנחנו בסדנא אז סידרתי את השולחן שונה, נתתי להם לצבוע סינרים
שעליהם היה כתוב "השוקולטייה של משפחת…". נתנו להם גם לצבוע כובעי שף.
בעלי ואני לבשנו גם סינרים חד פעמיים כדי להכנס לאווירה.
טיפ חמישי- ניקוי התבניות שוקולד.
לפעמים התבניות יוצאות עם שכבת לובן מהמדיח.
הפטנט, שעלה עליו בעלי היקר, הכי טוב והכי פשוט הוא להרתיח בקומקום מים עם חומץ
ולשפוך על התבניות- התבניות יוצאות נקיות ומבריקות.
אגב, אין צורך לקנות תבניות- יש למלא אנשים בבית כאלו והם ללא שימוש. אפשר פשוט לבקש לפעילות.
טיפ שישי- שקיות הזילוף
השוקולד הוא מאוד נוזלי, לכן עדיף לעשות חור ממש ממש קטן ולאט לאט להגדיל אותו.
וגם כדאי להסביר לילדים ללחוץ את שקית הזילוף כלפי מטה.
מצרכים:
3 חבילות שוקולד מריר
3 חבילות שוקולד לבן
3 חבילות שוקולד חלב
תוספות לבחירה:
סוכריות צבעוניות, קוקוס, מרשמלו, שקדים, אגוזים, חמוציות, ע
דשים, חלבה וכו וכו'.
אופן ההכנה:
1. מכל סוג שוברים 2 חבילות של שוקולד ומחממים במיקרוגל למשך 30 שניות- דקה.
את השוקולד הלבן המסנו בבאן מארי ולא במיק
רוגל כי הוא נוטה להשרף ולההרס.
2. מערבבים את השוקולד, אחרי שהוא נמס לחלוטין- מוסיפים את החבילה השלישית.
3. מכינים כוס גבוהה עם שקית זילוף ומעבירים את השוקולד אליה.
4. קושרים את השקית זילוף למעלה.
5. עושים חור קטן בקצה ומזלפים בהנאה לתבניות.