ניוקי נימוח ואמיתי שמכינים בבית הוא מעדן לחיך!
הניוקי האלה מכילים פטנט כדי לקצר את ההכנה ולהפוך אותה להרבה יותר פשוטה.
מהמתכון יוצאים כ-50 יחידות ניוקי 🙂
כדי להכין את הניוקי המושלמים- יש שני דברים חשובים:
- למעוך את תפוא"ד לחלוטין, שלא יהיו גושים כלל.
- ללוש את הבצק כמה שפחות
מצרכים:
לניוקי-
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 חלמון
1/4 כפית מלח
מעט פלפל
1 כוס קמח
לרוטב רוזה-
20 גרם חמאה
2 כפות שמן
1 שמנת מתוקה 32%
1/2 כוס חלב
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1 כף רסק עגבניות
3/4 כוס עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את תפוא"ד, עושים חריצים עם מזלג.
2. מכניסים את תפוא"ד ל-6 דקות במיקרוגל.
3. בודקים את תפוא"ד, אם הם מוכנים- מניחים אותם להתקרר מעט,
אם הם לא מוכנים- שמים לעוד כמה דקות במיקרוגל.
4. מקלפים את תפוא"ד ומועכים עם מזלג טוב טוב, עד שיש פירה חלק וללא גושים כלל.
5. מעבירים למיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ונותנים ערבוב קצר, רק עד שהכל מתאחה.
6. מחלקים ל-6 כדורים ומרדדים כל כדור למעין נקניק דק וארוך.
7. חותכים לחתיכות קטנות ומניחים בצד.
8. מחממים מים עם שמן זית ומלח בסיר.
9. כשהמים רותחים- מוסיפים את הניוקי ומחכים שיצופו כלפי מעלה.
10. מוציאים את הניוקי שצפים, מניחים בקערה ושמים מעט שמן זית.
11. מכינים את הרוטב- מחממים את החמאה והשמן במחבת, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
12. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לידי רתיחה.
13. שמים את הניוקי ומעל מוזגים את הרוטב.
אפשר גם להכין את הניוקי עם רוטב שמנת, עגבניות ופטריות 🙂
למה מכניסים את התפוחי האדמה למיקרוגל..
לא הבנתי…
הי מור,
מכניסים את תפוחי האדמה במיקרוגל כדי שהם יתייבשו מעט,
ככה הם סופגים פחות קמח כשמכינים אותם,
והניוקי יוצא טעים ורך.