![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
מוקפץ צמחוני מעולה והכל בווק אחד, בלי כלים 🙂
יש במתכון חלב קוקוס אבל ממש לא מרגישים אותו במנה,
וגם מוסיפים 2 כוסות מים, כל פעם כוס אחת בהדרגה- כל המים נספגים במנה,
אם נשארים מים אז מבשלים 2 דקות ללא מכסה כדי לייבש אותם.
נודלס בווק אחד- איזה חיים קלים וללא כלים 🙂
מצרכים:
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
1/2 בצל סגול (אפשר רגיל)
2 כפות סוכר חום
3 כפות סויה
2 כף צילי מתוק
1 פלפל גמבה- חתוך לרצועות
2 גזרים- חתוך לרצועות
1 כוס אפונה קפואה
1/2 שקית אטריות נודלס
1 כף כורכום
1/2 כוס חלב קוקוס
1 כוס מים
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מחממים בווק את השמן שומשום והשמן זית, מטגנים מעט את הבצל.
2. מוסיפים את הסוכר, הרוטב סויה והצ'ילי ומערבבים.
3. מוסיפים את הגזר, הגמבה והאפונה, מכסים ומבשלים כ-5 דקות.
4. מוסיפים את הנודלס.
5. מפזרים את הכורכום מעל הנודלס.
6. שופכים לווק את החלב קוקוס והמים, מערבבים ומכסים את הסיר.
7. מבשלים עד שהנודלס מתרכך, כ-10 דקות, מערבבים מדי פעם.
8. מוסיפים עוד כוס מים וממשיכים לערבב.
9. מוזגים ומגישים 🙂
יש מתכון מעולה גם לנודלס עם ברוקולי ותרד 🙂
אהלן, תודה על המתכונים!
מניחה שזה משנה את הטעם אבל במה אני יכולה להחליף את החלב קוקוס? יש במה?
והשמן שומשום קריטי?
היי עינת,
אפשר להחליף את החלב קוקוס במים, זה ישפיע על הטעם אז תטעמי לפני שאת מוציאה
ואולי תצטרכי להוסיף עוד סויה או צילי 🙂
השמן שומשום ממש לא קריטי, אפשר לוותר 🙂
שיהיה בתאבון!
איזה פטנט מהממם!
ממש ממש אהבתי!
תודה עמית!