ארוחות החג תמיד מושקעות מאוד: מתכונים מיוחדים, עוגות מושקעות, סידורי שולחן..
לפעמים אנחנו שוכחים שכדאי להשקיע גם במשקאות של ערב החג-
הנה כמה מתכונים לשנה מתוקה במיוחד 🙂
פונץ' פירות לא אלכוהולי
משקה מהממם שצריך לזכור להכין לילה לפני אבל שווה את ההשקעה!
6 כוסות נקטר פירות
3 כוסות ג'ינג'ר אייל
3 כוסות מי סודה
שופכים את הנקטר לקרחוני צורות ומקפיאים.
לפני ההגשה, מחלקים את הקרחונים בכוסות,
מוסיפים לכל כוס רבע כוס גי'נג'ר אייל ורבע כוס סודה, מגישים מיד.
טיפ קטן- אפשר להוציא את הקרחונים מהתבנית ולאחסן בשקיות אטומות במקפיא.
נקטר אננס לימון
שילוב טעמים מרענן וכיפי לחג-
1 פחית מיץ אננס טבעי
1 ורבע כוסות סוכר
11 עלי נענע, לוונדר, או לימון
רבע כוס מיץ מלימון טבעי
בסיר קטן ממיסים את הסוכר עם 4 כוסות מים ו – 3-4 עלי נענע, עד שנוצר סירופ. מקררים.
שופכים את הסירופ לקערה, מוסיפים את מיץ האננס, מיץ הלימון, 4 כוסות מים קרים ומערבבים.
מקשטים עם העלים הנותרים.
פונץ' ג'ינג'ר אננס
החומרים:
2 כוסות מיץ תפוזים
2 כוסות מיץ אננס
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
1 ליטר משקה ג'ינג'ר אייל
אופן ההכנה:
לערבב את מיץ התפוזים עם האננס וגי'נג'ר טרי ולהכניס למקרר למשך 2-24 שעות.
לסנן את המיץ מהגי'נג'ר ולהוסיף לאט לאט ג'ינג'ר אייל לתוך התערובת.
להגיש בכוסות מלאות בקרח.
מים בטעמים-
מתכון קל ומהיר למים מתוקים טבעיים 🙂
1 ליטר מים
פירות חתוכים לפי הטעם
קרח
פרוסות לימון
עלי בזיליקום
מערבבים את כל החומרים ביחד בקנקן, מוסיפים קוביות קרח ומוזגים.
לימונדה
7 לימונים סחוטים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
ממיסים את הסוכר וכוס המים בסיר קטן על אש נמוכה בערך 6-5 דקות עד שנוצר סירופ,
מערבבים מדי פעם ומקררים.
סוחטים את הלימונים. מוציאים את החרצנים.
בקערה גדולה מערבבים את הסירופ, הלימונים ו5 כוסות מים קרים.
לפני ההגשה- מעבירים לקנקן, מוסיפים פלחי לימון וקרח.
הכתבה באדיבות-
לבלוג של לימור-https://romiscon.wordpress.com/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/Romis-Cookies