מרק קישואים סמיך וטעים ברמות שיחמם את הבטן והלב במהלך החורף 🙂
מצרכים:
1 כף שמן זית
1 בצל
6-8 קישואים
חופן עלי ריחן ( כ-1/2 כוס)
1 כוס קשיו טבעי ( 120 גרם)
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כף מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל לקוביות.
2. מחממים את השמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד שמשחים.
3. חותכים את הקישואים ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים את עלי הריחן, הקשיו והתבלינים.
5. מוסיפים 3 כוסות מים ומכסים את הסיר.
6. מבשלים כחצי שעה או עד שהקישואים מתרככים.
7. טוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות הרצויה.
יש עוד מתכוני מרקים מדהימים! כמו מרק עדשים אדומות וגזר או מרק מיניסטרונה.
האם צריך לקלף את הקישואים? ואם אין לי ריחן?
היי קרן,
לא צריך לקלף את הקישואים אבל לא הייתי מוותרת על הריחן..
מה שעושה אטת כל המרק לתענוג אמיתי זה השילוב של הריחן והקשיו עם הקישואים 🙂
מהו הריחן – הכוונה לעלים חיים ? או אפשר מעט מיובש ?
הכוונה לעלים טריים, לא למיובש 🙂