מרק עגבניות סמיך עם גריסי פנינה רכים ונימוחים- כל כך טעים בחורף כשקר בחוץ 🙂
במתכון יש יותר מים ועדיין צריך לטחון הכל ביחד כי הגריסים סופחים אליהם מים-
אם לא יהיה מספיק- זה יהפוך לחמין צמחוני 😉
מצרכים:
1 בצל
4 שיני שום מקולפות
8 עגבניות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס גריסי פנינה
מלח/ פלפל
אופן ההכנה:
1. משרים את הגריסי פנינה במים ושוטפים כ-3 פעמים.
2. חותכים את הבצל לקוביות ואת השום לפרוסות.
3. מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד שמשחים מעט.
4. חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים.
5. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים ליד רתיחה.
6. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות.
7. מכבים את האש וטוחנים את הכל בבלנדר מוט.
8. מבשלים שוב ומוסיפים את התבלינים והרסק ומערבבים עד שמתאחה.
9. מסננים את גריסי הפנינה מהמים ומוסיפים למרק.
10. מבשלים עוד כ-10 דקות, עד לרתיחה, מכבים את האש ומשאירים כרבע שעה,
עד שהגריסים מתרככים לגמריי.
יש גם מתכון למרק קישואים מהממם וטעים!