מרק עגבניות אמיתי עם אורז, מרק שטעים להכין תמיד.
כאן יש שני פטנטים כדי שהוא יהיה סופר טעים ובדיוק במידת העשיה הנכונה-
מוסיפים מלח לימון למרק וזה משדרג מאוד את הטעם- יפתיע אתכם! 🙂
מביאים את האורז לרתיחה ולא ממשיכים לבשל אותו, ככה הוא מתרכך מספיק בלי להיות עיסתי מדיי.
מצרכים:
1 בצל
10 עגבניות
1/3 כוס אורז, מושרה
1 כף בזיליקום מיובש
1/2 כפית מלח לימון
1/2 כפית מלח ים אטלנטי (לא חובה)
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן זית בסיר.
2. חותכים את העגבניות לרבעים ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים כוס מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
4. אחרי שהעגבניות התרככו, מכבים את הגז וטוחנים בבלנדר מוט.
5. מדליקים שוב את הגז, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
6. מוסיפים את האורז ועוד חצי כוס מים ומערבבים.
7. מביאים לרתיחה וסוגרים את הגז, מחכים כחצי שעה- עד שהאורז מרככך מחום המרק.
אפשר להכין ביחד עם נודלס ברוקולי ותרד- ויש ארוחה שלמה 🙂
היה קריר לפני כמה ימים אז הכנתי את המרק-
בעלי אפילו התלהב והסיר כולו חוסל!
תודה רבה רבה על כל המתכונים באתר!
שמחה לשמוע שהיה טעים!
איפה אפשר לקנות מלח ים אטלנטי?
כמעט בכל סופר יש היום מלח ים אנטלנטי, תחפשי במחלקת טבע.
או בחנויות טבע.