מאז הטיול שלנו באיטליה, עוד לפני החתונה, אני פשוט מכורה למרק מיניסטרונה.
סמיך, אמיתי ומלא בקוביות קטנות של ירקות, בעגבניות וכמובן – בפסטה. 🙂
המתכון לוקח קצת יותר זמן ממתכונים אחרים בגלל שלב החיתוך של הירקות.
אבל אח"כ זה שווה כל רגע. 🙂
מצרכים:
1 בצל
2 עגבניות
2 גזרים
2 תפוא"ד
1 קישוא
1 כוס שעועית לבנה מבושלת- אפשר קפואה
חופן בזיליקום טרי
1 כף רסק עגבניות
1 כוס פסטה מסולסלת/קונכיות
2 מדליוני תרד קפוא – לא חובה
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות.
2. מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
3. מוסיפים את השאר הירקות, מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים.
4. מוסיפים את הבזיליקום, התרד והתבלינים ומבשלים עד שכל הירקות מרככים.
5. מוסיפים את רסק העגבניות והשעועית, מבשלים עוד 5 דקות.
6. מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה.
7. מערבבים ומניחים למרק לנוח מעט, עד שהפסטה תתרכך מחום המרק.
יש גם מתכון מעולה למרק עגבניות ואורז טעים! 🙂