מרק כתום עם גזר, דלעת ובטטה- מבשלים וטוחנים, מה צריך יותר מזה? 🙂
מצרכים:
3 גזרים
2 בטטות
300 גרם דלעת
1 עלה סלרי כולל הגבעול
1 כפית אגוז מוסקט
2 כפיות אבקת מרק
מלח/ פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות.
2. מחממים מעט שמן זית בסיר ומטגנים מעט את הגזר.
3. מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים ומוסיפים מים.
4. מוסיפים את הסלרי ומביאים ליד רתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הירקות מרככים לחלוטין.
7. טוחנים את הכל בבלנדר מוט.
הטריק הוא לטחון עד שהכל ממש משחתי וזה לוקח כמה דקות.
יש גם מתכון למרק עדשים וגזר מדהים!
באיזה אגוז מוסקט את ממליצה להשתמש?
שלם או אבקה?
אף פעם לא קניתי והבנתי שיש שני סוגים…
היי כרמית,
עדיף אגוז מוסקט שלם ואז לגרר אותו בפומפיה קטנה שמיועדת לזה,
יש כאלו במקס סטוק.
אבל אם את לא רוצה להתעסק עם זה אפשר את הטחון.
השלם יוצא הרבה יותר מוצלח בטעם בארומה שלו.