מרק כרובית מוקרם וטבעוני! מרק מעולה לכל אוהבי הכרוביות. 🙂
מה שעושה את המרקם המיוחד זה התוספת של תפוא"ד.
בגלל שהמרק מבוסס כמעט כולו על כרובית בלבד, הוא מקבל טעם שורשי מאוד.
מי שרוצה לשנות את הטעם – יכול להוסיף גזר לעדן את הטעם.
מצרכים:
1 ראש כרובית
2-3 תפוא"ד
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוא"ד, חותכים לקוביות.
2. חותכים את הכרובית – מסירים את העלים הירוקים, חותכים לפרחים ושוטפים במים.
3. מחממים מעט שמן זית בסיר ומכניסים את תפוא"ד לטיגון קל.
4. מוסיפים את הכרובית ומטגנים עוד קצת, מוסיפים 3 כוסות מים ואת התבלינים.
5. מבשלים עד שהכל מגיע לרתיחה והירקות מתרככים לגמריי, 25-30 דקות.
6. טוחנים בבלנדר מוט עד שהכל הופך לבלילה אחידה ומבריקה.
יש גם מתכון מעולה למרק עגבניות ואורז 🙂