![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
לכל אמא יש את המתכון למרק עוף מנצח.. כזה שהריח שלו בכל הבית מעלה זכרונות ילדות.
המרק הזה מאוד הזכיר לי את המרק שאמא שלי היתה מכינה לי כשהייתי ילדה (וגם עכשיו כשבא לי).
הארומה, הריח והטעם מגיעים מחופן העלים הירוקים ששמים בפנים. 🙂
מצרכים:
1 בצל
2 כנפי עוף או שוקיים
2 גזרים
2 תפוא"ד
1 קישוא
1 קולורבי
1 שורש פטרוזיליה – לא חובה
חופן פטרוזיליה טרייה
חופן שמיר טרי
2 עלי סלרי כולל הגבעולים
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית כמון
מלח/ פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות.
2. מחממים מעט שמן זית בסיר ומשחימים את הכנפיים/השוקיים, קצת מכל צד.
3. מזיזים הצידה ומזהיבים את הבצל.
4. מסיפים את השאר הירקות, מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים.
5. קוצצים את הפטרוזיליה והשמיר, חותכים את הסלרי לחתיכות בינוניות.
6. מוסיפים לסיר את הירוקים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שכל הירקות מרככים לחלוטין ויש ריח של זכרון ילדות בבית. 🙂
טיפ קטן – אם הילדים שלכם לא אוהבים עלים ירוקים באוכל.
אפשר להכניס אותם כחופן שלם למרק ולהוציא בסיום הבישול, הם יעניקו את הטעם מבלי המראה. 🙂
יש גם מתכון מעולה למרק מיניסטרונה איטלקי 🙂