מתכון למרק ירקות פשוט וטעים שיש בו גם אטריות דקיקות שמוסיפות המון טעם ומרקם כיפי לילדים ולמבוגרים 🙂
מצרכים:
1 בצל
2 גזרים
2 תפוא"ד
2 קישוא
1 קולורבי
חופן פטרוזיליה טרייה
חופן שמיר טרי
2 עלי סלרי כולל הגבעולים
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית כמון
2 כפיות אבקת מרק
1 כוס אטריות דקיקות
מלח/ פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות.
2. מחממים מעט שמן זית בסיר ומשחימים את הבצל.
3. מוסיפים את השאר הירקות, מערבבים ומוסיפים מים.
4. קוצצים את הפטרוזיליה והשמיר, חותכים את הסלרי לחתיכות בינוניות.
5. מוסיפים לסיר את הירוקים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שכל הירקות מרככים לחלוטין.
7. מוסיפים את האטריות ומכבים את האש, הן יתבשלו מחום המרק.
8. מערבבים מדי פעם, אחרי 10 דקות- המרק מוכן לאכילה
טיפ קטן – אם הילדים שלכם לא אוהבים עלים ירוקים באוכל,
אפשר להכניס אותם כחופן שלם למרק ולהוציא בסיום הבישול, הם יעניקו את הטעם מבלי המראה. 🙂
יש גם מתכון למרק עגבניות ואורז מדהים!