המצרכים-
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
10 פטריות גדולות (מיקס של שמפיניון ופורטובלו או סוג אחד מהם)
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
5 ארטישוקים ירושלמיים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
5 כוסות מים (למרק) + כוס מים (לשמנת קשיו/מקדמיה)
⅓ כוס קשיו/מקדמיה
1 – 2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
מעט פלפל
רבע כפית כמון
רבע כפית אגוז מוסקט
להגשה: פלחי לימון
אופן ההכנה-
1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל עד שמזהיב, תוך כדי בחישה, מוסיפים את השום הכתוש והפטריות וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות, מוסיפים קוביות מהגזרים ואת הארטישוקים הירושלמיים ומטגנים עוד כדקה.
2. מתבלים במלח, פלפל, כמון ואגוז מוסקט, מוסיפים 3 וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהארטישוקים והגזרים רכים (בודקים עם מזלג), כ-20 דקות.
3. בזמן שהמרק מתבשל, מכינים שמנת מקשיו או מאגוזי מקדמיה (המקדמיה מעט טעים יותר לטעמי, אך גם יקר יותר, בכל אופן שניהם מתאימים): שמים בבלנדר שליש כוס אגוזים וכוס מים ומערבלים עד שחלק לחלוטין. כשהירקות במרק רכים, מוסיפים את השמנת למרק, ומבשלים עוד כשתי דקות על אש בינונית.
4. בשלב הזה ניתן לטחון את המרק בבלנדר סטיק למרקם סמיך יותר, או להשאיר ככה למרקם נגיס יותר (לדעתי טחינה קלה, שמשאירה חלק סמיך וחלק נגיס הכי מומלצת).
מגישים עם מעט לימון סחוט פנימה לתוך כל קערה.
טיפ קטן- אם אתם הרפתקנים יותר ואוהבים "טעם של ים" אפשר גם להוסיף פנימה כמה קרעי אצות
המתכון באדיבות-
veganhightechmom- הבלוג של מורן, אמא לשתי קטנטנות פעלתניות, שתמיד משתדלת למצוא את הדבר הבא שהן יסכימו לטעום ואני אגדיר כבריא.
לבלוג של מורן- http://www.veganhightechmom.com/he/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/veganhightechmom