מתכון למרק אטריות פשוט, מחמם וטעים לילדים-
וגם לנו המבוגרים… 😉
מצרכים:
1 בצל
3 גזרים
2 תפוא"ד
חופן שמיר טרי
2 עלי סלרי כולל הגבעולים
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית כמון
1 כף גדושה מלח ים אטלנטי
1 כוס אטריות דקיקות
אופן ההכנה:
1. מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות.
2. מחממים מעט שמן זית בסיר ומשחימים את הבצל.
3. מוסיפים את השאר הירקות, מערבבים ומוסיפים מים, 3-4 כוסות, תלוי בגודל הסיר.
4. מוסיפים לסיר את השמיר, הסלרי והתבלינים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שכל הירקות מרככים לחלוטין.
6. מוסיפים את האטריות ומכבים את האש, הן יתבשלו מחום המרק.
7. מערבבים מדי פעם, אחרי 10 דקות- המרק מוכן לאכילה
טיפ קטן – אם הילדים שלכם לא אוהבים עלים ירוקים באוכל,
אפשר להכניס אותם כחופן שלם למרק ולהוציא בסיום הבישול, הם יעניקו את הטעם מבלי המראה. 🙂
יש גם מתכון למרק עגבניות ואורז מדהים!