• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית

ראשי » ארוחת החג המושלמת » החגיגית » מקלובה עוף

מקלובה עוף

 מקלובה עוף בישולציק

אני לא חושב שיש מישהו שלא יודע מה זה מקלובה. אז היא לא רק יפה מאוד היא גם טעימה, שאי אפשר להפסיק לאכול אותה.

הפירוש של המילה מקלובה בערבית הוא "הפוכה", ממש לא מפתיע, נכון? אבל תודו שהמראה של התבשיל הזה פשוט עוצר נשימה,

אחרי שהופכים את הסיר. יש לא מעט סוגים של מקלובה, עם עוף או בשר כבש וסוגים שונים של ירקות. כך שניתן לשחק עם המתכון

לפי מה שיש לכם במקרר. אני הכנתי מקלובה עוף יפה וטעימה.

המצרכים-

מעט שמן

1 חציל בינוני חתוך לרצועות של 1 ס"מ

מלח גס

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

1 בטטה חתוכה לעיגולים בעובי של 1 ס"מ

6 חלקי עוף

2 כוסות אורז

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל

5 כוסות מים

אופן ההכנה-

1. במסננת מפזרים על החציל מלח גס למשך חצי שעה, אחר כך שוטפים במים ומייבשים בעזרת נייר סופג

2. משרים את האורז בכלי עם מים למשך 20-30 דקות ומסננים.

3. במחבת עם מעט שמן מטגנים את החציל משני הצדדים ומניחים במסננת.

4. באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומניחים בצלחת בצד.

5. מטגנים את הבטטה עד שהיא מתרככת מעט ומניחים בצלחת בצד.

6. בסיר עם מעט שמן מטגנים את חלקי העוף משני הצדדים, כשהוא משנה את צבעו מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עוד כ 20 דקות.

7. סידור המנה בסיר: בוחרים סיר בינוני בקוטר שמתאים לצלחת הגשה, מכיוון שבסוף נרצה להפוך את תכולת הסיר על הצלחת.

8. משמנים את התחתית של הסיר עם מעט שמן ומתחילים לסדר בצורה שווה. שכבה של חצילים ומפזרים מעל מעט אורז.

9. מסדרים שכבה של בצל ועליה שכבה של בטטה. מסדרים את חלקי העוף מעל שהחלק העליון של העוף כלפי מטה, מעל מפזרים את יתר האורז ומהדקים עם הידיים טוב טוב.

10. מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל וממלאים את הכוס במים. מנחים את הסיר על להבה גבוהה ואחרי 2-3 דקות שופכים את כוס המים עם התבלינים מעל לאט לאט ומוסיפים עוד 4 כוסות מים.

חשוב לשים לב שהמים מכסים את האורז כשני סנטימטר מעל. במידת הצורך יש להוסיף מים.

11. מערבבים בעדינות רק את המים שמעל, שכל התבלינים יתערבבו. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור ומגבת מעל כ 30 דקות.

12. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 10-15 דקות.

13. מסירים את המכסה של הסיר ומניחים מעל צלחת, בזהירות ובלי היסוס הופכים את הסיר. בעזרת כף מקישים על תחתית הסיר ההפוך כמה פעמים ולאט מרימים את הסיר. אז מתגלה לה מקלובה יפיפיה וטעימה.

המתכון באדיבות-

לוגו בישולציקבישולציק- הבלוג של קובי– אני חיי בין סירים לעסקים ומאמין שבשגרה הלחוצה של החיים, עבודה, קריירה, בית, משפחה, ילדים ועוד כמה תחביבים, אין זמן לעמוד שעות ולבשל תבשילים ארוכים ומסובכים. אני פשוט אוהב להכין דברים טעימים בצ'יק, לפנק את האישה, הילדים והחברים, אז הם קוראים לי בישולצ'יק.

הבלוג שלי התחיל כתחביב, רציתי שתהיה לי מחברת מתכונים, שאותה אוכל לשתף עם עוד אנשים. אם הזמן זה הפך פשוט לאהבה והאהבה שאתם הגולשים מעניקים לי, רק נותנת לי עוד מוטיבציה להכין ולשתף אתכם במתכונים קלים וטעימים. שנה טובה, מתוקה וטעימה שלכם 🙂

לבלוג של בישולצ'יק- http://www.bishulchic.co.il/

לפייסבוק- https://www.facebook.com/bishulchic/

 

 

מתכונים לראש השנה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

‎
מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
‎
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס