מפרום תפוחי אדמה, אמיתי וטריפוליטאי הוא חגיגה אמיתית בבית, אוכל שמתאים לארוחת שבת ולקידוש 🙂
המתכון כאן מכיל בתוכו גם פטנט נחמד שמקצר את התהליך ומקל על העבודה.
מצרכים:
3 תפוא"ד גדולים
2 ביצים
3 כפות קמח
למלית הבשר-
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות פרורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
לרוטב-
1 פחית עגבניות מרוסקות ( 800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 כף אבקת מרק
1/8 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי האדמה עד האמצע ואז עד הסוף, ככה שנוצרים תפוחי אדמה למילוי.
אם נוצרות שאריות- מניחים אותם בצד, נשתמש בהן אח"כ.
2. מערבבים בקערה את חומרי המלית של הבשר.
3. ממלאים את תפוחי האדמה במעט מלית כל אחד.
4. מערבבים בקערה את הביצים והקמח ביחד.
5. טובלים את תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים עם מעט שמן זית במחבת, לא צריך שמן עמוק.
6. מכינים את הרוטב- מערבבים את הרסק עם המים הרותחים.
7. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
8. מניחים בסיר את שאריות פרוסות התפוא"ד, אם אין מספיק- מוסיפים כדי שיכסה את התחתית.
9. מסדרים את תפוחי האדמה הממולאים.
10. שופכים את הרוטב מעל, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
רוצים להכין טארט מפרום ענק? לחצו כאן למתכון מקורי ומדליק!
הכנתי לשבת ויצא פשוט מעולה!
כולם התלהבו ושאלו מאיפה המתכון… אז סיפרתי על האתר שלך.
תודה!
בכיף 🙂
אפשר לשים חצי בקר וחצי עוף טחון?
בטח שאפשר! אין בעיה.
אפשר לאפות בתנור במקום לבשל בסיר?
כן, בטח,
אפשר לאפות בתנור בתבנית עם מכסה פיירקס או נייר כסף.
לאפות סביב ה-50 דקות, עד שהתפוא"ד מתרכך.
הכנתי עם חצי בקר וחצי עוף,
יצא ממש טעים ורך 🙂
תודה!
מעולה!
כיף לשמוע! 🙂