מוסקה שהיא למעשה חצילים ממולאים בבשר, גם מכונה בשם "מפרום חצילים".. כל עדה והשם שלה 🙂
המתכון הזה פשוט וקל להכנה ויש בו קיצורי דרך כדי לעשות את החיים יותר קלים- מומלץ!
מצרכים:
2 חצילים גדולים
2 ביצים
3 כפות קמח
למלית הבשר-
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות פרורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
לרוטב-
1 פחית עגבניות מרוסקות ( 800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 כף אבקת מרק
1/8 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
1. חותכים את החצילים עד האמצע ואז עד הסוף, ככה לכל אורך החציל.
2. מערבבים בקערה את חומרי המלית של הבשר.
3. ממלאים את החצילים במעט מלית כל אחד.
4. מערבבים בקערה את הביצים והקמח ביחד.
5. טובלים את החצילים בבלילה ומטגנים עם מעט שמן זית במחבת.
6. מכינים את הרוטב- מערבבים את הרסק עם המים הרותחים.
7. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
8. מניחים כמה כפות גדושות של הרוטב בתבנית.
9. מסדרים את החצילים הממולאים.
10. שופכים את שאר הרוטב מעל, מכסים ואופים כ-30 דקות.
רוצים להכין טארט מפרום ענק? לחצו כאן למתכון מקורי ומדליק!
הכנתי בשבת ויצא מעולה!
תודה!
בכיף 🙂
אפשר לשים חצי עוף וחצי בקר במילוי?
כן, אין בעיה 🙂
הכנתי השבת ויצא מאוד מוצלח!
קיצרת לי את העסק עם הבלילה. תודה!
מעולה! 🙂
אחלה מתכון! יצא טעים טעים!
נרשמתי לרשימת התפוצה שלך אז מחכה כבר לקבל עדכונים נוספים!
מעולה! שמחה לשמוע! 🙂
יצא מעולה וממש טעים!
בכיף! 🙂