![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
אורז עם עדשים, מג'דרה זו מנה פשוטה להכנה ויוצאת כל כך טעים!
במתכון הזה לא צריך לבשל את העדשים בנפרד- מתכון קל ופשוט.
אצלנו הכי אוהבים את זה כתוספת לארוחת שבת 🙂
מצרכים:
1 בצל, חתוך לקוביות
1 כוס אורז, מושרה
1/2 כוס עדשים, מושרות לפחות שעה
2 כפות שמן זית
1 כפית אבקת מרק
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמשחים.
2. מוסיפים את העדשים, 2 כוסות מים, אבקת מרק ומעט מלח.
3. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות.
4. בודקים שהעדשים התרככו ומוסיפים את האורז.
5. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
6. מבשלים עד שרוב המים נספגים באורז (כ- 10 דקות).
7. מערבבים, מכבים את האש ומחכים עוד 10 דקות לפני שאוכלים.
האורז שאני משתמשת בו בשביל המתכון הוא אורז בסמטי, יכול להיות שסוג אחר- צריך יותר/ פחות מים.
יש גם מתכון לקציצות עדשים אדומות טעימות!
היי סאלי
חייבים להשרות את העדשים לפני הבישול?
היי סיגל,
אם משרים את העדשים- זה מקצר משמעותית את זמן הבישול.
אז לא הייתי מוותרת על השלב הזה 🙂
הכנתי לשבת ויצא מעולה!
תודה רבה רבה!
בכיף! 🙂
מתכון פשוט מעולה!
וקצר להכנה 🙂
שמחה שאהבת רויטל! 🙂
העדשים מספיקות להתבשל? זה לא מעט מדי זמן?
הי אוריה,
זה מספיק זמן להתבשל 🙂