המצרכים-
מהמתכון יוצאים כ-11 מאפינס בינוניים
למאפינס–
1 וחצי כוסות קמח מנופה
3/4 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
1/2 כוס דבש תמרים/סילאן
3/4 כוס משקה שקדים
1 בננה בשלה, מעוכה
1 כפית תמצית וניל
למלית התפוחים-
4-5 תפוחי עץ (גראנד סמית'), גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כפית קינמון
גרידת לימון מ-1/2 לימון
מיץ מ-1/2 לימון
50 גרם צימוק ירוק טבעי, ללא סוכר
ניתן להמיר את המלית הזו בתפוח עץ אחד {גראנד סמיט'} חתוך לקוביות קטנות
לציפוי-
מעט דבש תמרים
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה-
1. מלית: מחממים את כל הרכיבים של המלית {למעט הצימוקים, אותם מוסיפים בסוף}, בסיר כעשר דקות עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהאש ומוסיפים את הצימוקים. מי שמעוניין לאפות אותם: להכניס לתנור בחום של 140 מעלות לשעתיים לפחות או עד שהנוזלים נעלמים לגמרי.
טיפ! אני ממליצה לדלג על שלב האפייה, הנוזלים מהתפוחים יהוו תוספת חשובה לרכות של התוצר הסופי.
2. המאפינס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכינים את תבניות המאפינס, במקרה שלי אלו היו תבניות מסיליקון.
3. מערבבים את כל החומרים היבשים {קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה} בקערה גדולה, מוסיפים אליה את שאר הרכיבים הרטובים {שמן קוקוס, דבש תמרים, משקה שקדים, בננה מעוכה ותמצית וניל} עד שנוצרת תערובת בצק לא נוזלית מדיי.
4. יוצקים לתבנית המאפין כף אחת מהבלילה, מעבירים למרכז השקע בערך כף מתערובת תפוחי העץ המקורמלים, ומכסים בכף נוספת מהתערובת של המאפינס. חוזרים על הפעולה עם תבניות המאפינס הנותרות.
5. אופים כ-25 דקות עד שהם תפוחים ויפים וקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש. מצננים כחצי שעה, מורחים מעל כל מאפין עם מברשת מסיליקון דבש תמרים, נותנים לו להספג במאפינס וממש לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל.
המתכון באדיבות-
לבלוג של הדס- https://pinkhadas.wordpress.com/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/veganlady.me