המצרכים-
מאפינס
120 מ"ל (1/2 כוס) קפה
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
75 ג' (6 כפות) סוכר לבן
30 ג' (2 כפות) סוכר חום כהה
255 ג' (3/4 כוס) דבש (אפשר להשתמש גם בסילאן, או לשלב בין השניים)
3 ביצים גדולות
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג'ינר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
זיגוג
30 מ"ל (2 כפות) קפה/אספרסו
70-80 ג' (7-8 כפות) אבקת סוכר
1 כף קלואה או ליקר קפה אחר (לא חובה)
בי פולן (אבקת פרחים), לקישוט
אופן ההכנה-
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מניחים קפה, שמן, סוכר לבן, סוכר חום, דבש וביצים בקערה גדולה. טורפים היטב.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ותבלינים. מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מחלקים את הבלילה לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים.
5. אופים 30-32 דקות, עד שהמאפינס משחימים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט נקי, עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים.
6. להכנת הזיגוג: מערבבים קפה ואבקת סוכר בקערה קטנה. אם רוצים, מוסיפים קלואה.
7. מחלצים את המאפינס מהתבנית/מנז'טים. יוצקים מעט ציפוי מעל כל אחד.
8. זורים מעט בי פולן מעל כל מאפין.
הערות:
– המתכון מספיק ל-15-16 מאפינס המכילים כ-70 גרם כל אחד.
– לקבלת זיגוג יותר אטום ודומיננטי מבחינה ויזואלית (אבל גם הרבה יותר מתוק), אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר (או להשתמש בפחות קפה, על מנת שהזיגוג יהיה פחות נוזלי).
– אם משתמשים רק בדבש, המאפינס יהיו מעט בהירים יותר; שילוב של דבש וסילאן, או רק סילאן, יניב מאפינס כהים יותר.
– אפשר להכין את המאפינס גם כעוגה אחת גדולה — זמן האפיה יתארך בעשר-חמש עשרה דקות.
המתכון באדיבות-
מורקייק- מתכנתת ביום, אופה בלילה, אוכלת כל הזמן 🙂
לבלוג של מור- http://morcake.blogspot.co.il/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/morcake/
לגבי הקפה בעוגה ובזיגוג, האם מדובר בקפה שהכנתי עם קפה מגורען ומים?
הי ענת,
הכוונה אכן לקפה מגורען עם מים 🙂