![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
מאפה תפוחים ביתי עם תפוחים אמיתיים הוא ממש חגיגה לעיניים וללב 🙂
מהמתכון יוצאים כ-20-25 מאפים קטנים של תפוחים.
מצרכים:
לבצק-
1/3 כוס חלב חם
2/3 כוס חלב קר
2 כפות סוכר
1 וחצי כפות שמרים יבשים
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות)
1 כפית מלח
1 חלבון
100 גרם חמאה מומסת
למילוי-
4 תפוחים ירוקים (גרנד סמית)
1/4 כוס סוכר
מעט קינמון (לא חובה)
לציפוי-
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את החלב החם עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את החלב הקר ומערבבים, מוסיפים את השמרים.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5-10 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, המלח, החלבון והחמאה.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומערבבים הכל.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. עוטפים במגבת ומשאירים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (10-20 דקות)
8. מכינים את המילוי- מקלפים את התפוחים, חותכים אותם לקוביות, שמים בסיר, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים.
9. מבשלים את התפוחים עד שהם מתרככים מעט.
10. מרדדים את הבצק ומחלקים למלבנים, מניחים כף מהמילוי על כל מלבן ומקפלים פעמיים.
11. מניחים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חורצים 2 פסים אלכסונים במאפה (כמו בתמונה).
12. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
13. מברישים כל מאפה בחלמון (כדאי לערבב את החלמון עם מעט מים)
14. אופים בתנור למשך 10-15 דקות.
15. בנתיים, מכינים את הסירופ סוכר: שמים בסיר את הסוכר והמים ומערבבים עד שהכל נמס.
16. כשהמאפים יוצאים מהתנור, מברישים אותם בסירופ סוכר.
אפשר גם להקפיא את המאפים כשהם עוד חמים, הם ישארו פריכים וטעימים אחרי ההפשרה.
לא מבשלים את מלית התפוחים?
הי מיה,
מבשלים את מלית התפוחים- זה כתוב במתכון.
חייבים להכין את הסירופ סוכר?
לא חייבים אבל זה מאוד מוסיף למאפה 🙂
יצאו מאפים סוף הדרך!
הכנתי עם הילדים, כדי להעסיק אותם בחופש ויצא ממש טעים ומוצלח!
חלק עשינו עם תפוחים וחלק מרחנו סתם שוקולד וגלגלנו,
אבל יצא ממש ממש טעים!
שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂