![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
רולדות מבצק שמרים טעים עם מילוי מעולה של תרד וגבינות 🙂
מהמתכון יוצאות 2 רולדות גדולות- אפשר להקפיא מיד אחרי האפיה והטריות שלהן תשמר.
מצרכים:
לבצק-
1/3 כוס חלב חם
2/3 כוס חלב קר
2 כפות סוכר
1 וחצי כפות שמרים יבשים
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות)
1 כפית מלח
1 חלבון
100 גרם חמאה מומסת
למילוי-
1 גביע קוטג'
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
4 מדליוני תרד – מופשרים
1 ביצה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את החלב החם עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את החלב הקר ומערבבים, מוסיפים את השמרים.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5-10 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, המלח, החלבון והחמאה.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומערבבים הכל.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. עוטפים במגבת ומשאירים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (10-20 דקות)
8. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד.
9. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק לריבוע ומורחים מחצית מכמות המלית.
10. מקפלים ומורחים חלמון.
11. אופים בתנור, 200 מעלות למשך 15-20 דקות.
אפשר להכין גם מאפה תפוחים 🙂