הפעם אני רוצה לכתוב לכם את החלק השני של הפרקטיקה כדי שיהיה לנו קל להתנהל במטבח-
בשבוע שעבר דיברנו על הצעד הראשון- מי שלא קראה, מוזמנת לעבור ולקרוא כאן 🙂
אז אחרי שהרכבנו את התפריט השבועי שלנו ואנחנו יודעות מה אנחנו צריכות להכין ולמי-
מגיע השלב הבא והוא איך משלבים את כל זה בלו"ז הצפוף שלנו?
דבר ראשון, בטח שמתן לב שפתאום הצטמצמה כמות האוכל שאנחנו צריכים להכין..
בד"כ מהרגע שמכינים תפריט מסודר לשבוע- יורדת משמעותית כמות האוכל שאנחנו באמת צריכים לקנות, להכין ולבשל.
אבל.. עדין צריך להכין את האוכל ועדיין יש לנו לוח זמנים עמוס וצפוף אז איך עושים את זה?
יש כמה שלבים קלילים:
1. רושמים ליד כל ארוחה כמה זמן ייקח לנו להכין אותה.
למשל- אם אנחנו מכינים דייסה לארוחת הבוקר וזה לוקח לנו 10 דקות אז רושמים 10 דקות.
אם אנחנו רוצים להכין ארוחה של אורז, עוף בתנור וירקות וזה לוקח לנו שעה וחצי אז לרשום 90 דקות.
2. מחליטים מתי יש לנו זמן להכין את האוכל.
כלומר, מתי אנחנו מתכוונים להכין אותו- באותו הרגע או לילה לפני או כמה ימים לפני וכו'.
3. מסתכלים על המתכונים שבחרנו שוב פעם.
למה עושים את זה? אולי המתכונים לוקחים מאיתנו המון זמן והשבוע ממש עמוס בעבודה אז זה לא מתאים,
צריך למצוא מתכונים קלילים יותר, מהירים יותר (אני אפרט כעל כך יותר בהמשך).
4. מקבילים בין היומן שלנו לתפריט.
מסתכלים על שניהם במקביל ומחליטים על שני ערבים, לכל היותר, כדי להכין את מה שקבענו בתפריט.
אפשר גם שני בקרים או אחה"צ, תלוי בלו"ז שלכם.
אבל הרעיון הוא לא להקדיש יותר משעתיים בכל השבוע, פשוט לפצל את זה ולהיות ממוקדים.
5. בודקים אם כל המצרכים נמצאים.
מסתכלים לראות אם צריך לעשות קניות ומכינים רשימה, כדי שלא נרצה לעשות מתכון ויהיה משהו חסר.
6. מכינים עם הילדים.
פתרון נהדר הוא להכין חלק מהמנות עם הילדים: עוגות, עוגיות ובכלל בצקים ומתוקים- ילדים מאוד אוהבים,
אפשר להכין ביחד איתם את העוגה לשבת ואם צריך אז גם עוגיות לגן.
7. לא זורקים שאריות.
תמיד אחרי שישי- שבת יש שאריות אז למחרת אוכלים את מה שנשאר, לא צריך להכין מחדש.
שנית, שלב נוסף וחשוב מאוד בעיני הוא להקל עלינו וכמה שיותר!
אז תחפשו מתכונים קלילים ולא מסובכים, יש המון מתכונים שאפשר לשים הכל ביחד בתנור.
למשל- ארוחה של אורז, עוף ומנה של ירקות, אם נכין כל דבר בנפרד זה יכול לקחת לנו שעה וחצי (!)
אבל זו ארוחה שאפשר לעשות בקלות בתבנית פיירקס ביחד ולשלוח הכל לתנור.
כל מה שאפשר להכין במהירות ובקלות ולא ידרוש מכם המון זמן לעמוד על הרגליים,
ולבשל שעות (יש לי חברות שמבשלות עד אמצע הלילה!)- אז אני בעד!
מתכונים קלים לדוגמא:
פסטה בולונז בסיר אחד– בלי להפריד בין בישול הפסטה לרוטב, פשוט וגאוני!
חביתת פרח– חביתה בתוך גמבה, צבעוני לילדים, חמש דקות הכנה!
קראנץ כריך– שדרוג הכריך לארוחת עשר/ בוקר/ ערב… מנה שכל מי שטועם- מתלהב!
יש עוד המון מתכונים קלילים באתר.. אתן מוזמנות לחפש ולהתרשם!
טיפ נוסף,
אם אנחנו מכינים אז צריך לחשוב קדימה-
אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא חלק כדי שיהיה גם לשבוע הבא.
למשל: להכין קציצות אפויות ולהקפיא חלק מהן, שבוע אח"כ להוציא, להכין רוטב מהיר בסיר ולשים אותן.
התארגנות מראש היא שם המשחק ואם נארגן מראש ותמיד יהיו לנו קופסאות מוכנות במקפיא,
אז זה מאוד יקל עלינו בשבועות קדימה.
אני ירחיב עוד על עניין ההכנה מראש וגם על הדרך שבה כדאי לבשל במטבח כדי לעשות הכל במהירות ובקלות,
הכל בכתבה שבשבוע הבא.
מוזמנות לשאול שאלות 🙂