הפעם אני רוצה לכתוב לכם את החלק השלישי של איך להפוך את המטבח למקום יותר קל ונעים עבורנו-
בשבועות הקודמים דיברנו על הצעדים ליצור מטבח מתוקתק- מי שלא קראה, מוזמנת לעבור ולקרוא כאן 🙂
אז אחרי שהרכבנו את התפריט, קנינו את המצרכים ואנחנו יודעות מתי יש לנו זמן להכין-
זה הזמן להכנס למטבח! 🙂
כדי לעשות את החיים קלים וקצרים במטבח- הפתרון הכי קל הוא ליצור "לו"ז מסונכרן"-
מה זה אומר? איך עושים את זה?
דבר ראשון- כותבים את כל מה שרצינו להכין.
דבר שני- מפרקים כל מנה לפעולות.
דבר שלישי- מסנכרנים בין הפעולות.
למשל:
אם אני צריכה להכין לארוחת שישי: חלה, עוף בתנור, שעועית ירוקה ועוגה בחושה.
אני רושמת את כל הפעולות לכל מנה:
בשלב הבא, מסנכרנים בין הפעולות:
למשל-
מכינים את הבצק, בזמן ההתפחה- מכינים את העוף,
אופים את העוף, חוזרים להכין את החלות, להתפיח ולאפות.
זו דוגמא קטנה ואולי זה נשמע מסובך בהתחלה אבל אחרי פעם- פעמיים זה נהיה הרבה יותר קל ומהיר.
עניין נוסף הוא החשיבה קדימה-
אם יש מתכון מורכב, תכינו אותו כפול ותקפיאו חלק, תפשירו אחרי שבועיים ויש ארוחה מוכנה.
למשל: קציצות בשר אפויות אפשר להקפיא ואח"כ לבשל עם מעט רוטב ויש ארוחה-
עוד רעיון הוא "הרשימה" 🙂
תכינו רשימה של "מתכונים ללא מתכונים"-
מנות שאתם מכינים בשנייה וחצי, רק שרשום רשימת המצרכים, בלי כמויות.
למשל: פרגית במחבת עם דבש וחרדל,
מנה נהדרת, 3 מרכיבים.
ככה שאתן מרכיבות את התפריט או שברגע האחרון אין רעיון- יש את הרשימה להוציא ממנה
ואתם מסודרים 🙂
עוד משהו קטן-
ירקות קפואים במקפיא מכל הסוגים- אפשר להוסיף לאורז, לפתיתים, לאפות בתנור וכו'.
תמיד מציל ותמיד יוצא טעים ובצ'יק צ'ק.
מקווה שהטיפים עזרו לך! מוזמנת לשאול שאלות! 🙂
טיפים מעולים! מגניב! תודה!
בכיף 🙂
קראתי את כל סדרת הכתבות וזה בהחלט עוזר ועושה סדר בראש 🙂
שמחה לשמוע עינב!