בעקבות האתר והסרטונים המון אנשים פנו אליי ושאלו אותי איך אני מארגנת את המטבח כך שתמיד
יהיה לילדים ולנו אוכל טרי מבלי ליפול מהרגליים.
אז החלטתי לכתוב לכם סדרה של כתבות שדרכן תוכלו גם אתם לדעת את סוד הקסם 🙂
זו הכתבה הראשונה בסדרה "לעשות סדר במטבח"-
השלב הראשון שדרכו יהיה לנו קל במטבח ושנדע נדע בדיוק מה להכין, מתי ואיך-
הוא השלב של בניית תפריט-
מה זה אומר?
בניית תפריט זה אומר שאנחנו יושבים (תכף נדבר על מי יושב ומתי) וכותבים בצורה מסודרת מה
אוכלים, מי אוכל ומתי.
אתם יכולים להוריד את התפריט שבועי ולהתחיל למלא אותו כדי להבין איך עושים את זה.
חשוב לשים לב מה קורה במהלך השבוע ולדעת הכל מראש, עד כמה שניתן.
למשל- אם הילד מבלה את הצהרים אצל הסבא/ סבתא אז אנחנו לא צריכים להכין לו ארוחת צהרים.
בתפריט רשומים שני זמנים שבד"כ "נופלים בין הכסאות"-
זמני ארוחת הבוקר וזמן אחה"צ- זמנים שנותנים לילדים סתם עוגיה או חטיף או שבכלל לא אוכלים..
הזמנים רשומים בתפריט כדי שנדע להתארגן עליהם מראש ושבאמת נאכל ולא נצא מהבית עם בטן ריקה 🙂
אז מה אפשר לאכול בבוקר? אפשר להכין דייסת שיבולת שועל או מעדן יוגורט עם גרנולה .
לאחה"צ אפשר להכין חטיף גרנולה או עוגיות חמאה ביחד עם הילדים.
מתי מכינים את התפריט?
את התפריט בונים אחת לשבוע,
אפשר לבנות אותו רק עם הבן זוג ואפשר גם לערב את הילדים-
ממש לעשות מעין טקס ביום קבוע, בשעה קבוע ולהחליט מה הולכים להכין השבוע לאכול.
ילדים שמחליטים מה הם הולכים לאכול, מקבלים אחריות על מה שקורה והם יותר מעורבים-
כך שהם גם ישתפו יותר פעולה 🙂
אם הילדים קטנים מדיי, למשל- הילדים שלי בני שלוש ושנתיים, אז אפשר לתת להם
מדבקות של אוכל (פירות/ ירקות) ושידביקו על התפריט כשהם מסיימים את הארוחה 🙂
ככה הם גם לומדים דברים חדשים וגם מעורבים עד כמה שניתן.
טיפ נוסף לבניית התפריט-
כדי שלא נשבר את הראש כל פעם מחדש וננסה להזכר מה אנחנו יכולים להכין ומה לא,
עדיף להכין רשימה שמרכזת את כל מה שאנחנו יכולים להכין.
למשל: ארוחת עשר לבי"ס-
כריך טונה/ כריך טחינה וירקות/ קרקרים, גבינה וירקות חתוכים וכו'.
בשבוע הבא אני אכתוב לכם איך אפשר לשלב את התפריט בלוח הזמנים שלנו בקלות,
ואיך גם לכם תמיד יהיה אוכל חם וטרי בבית 🙂
כבר מחכה להמשך…
עוד כמה ימים הכתבה תצא.. יש למה לחכות 😉
התחלתי להכין תפריט.. בשבוע הראשון לא היה לי קל,
עכשיו זה ממש זורם 🙂
תודה על כל הרעיונות- את עושה לי חיים קלים במטבח!
איזה כיף לשמוע! 🙂
כתבה מצויינת, תודה!
מנסה בימים אלה לעבור לשיטה הזאת,
הקטע הוא שאני הכי אוהבת לבשל בלי תפריט..
אני מוציאה כל מה שיש ומכינה אוכל,
בקיצור, אני אוהבת להמציא…
מה עושים?
היי קרן!
גם אני אוהבת להמציא מהרגע להרגע, להוציא מה שיש במזווה וליצור יש מאין..
הבעיה היא שלאורך זמן ראיתי שזה פשוט לא עובד.
כשיש שבוע שאני ממש עמוסה בעבודה ואז גם אין לי חשק להכין,
גם קורה שאני מוציאה הכל מהמקרר ופתאום מגלה שחסר משהו קטן ואז רצה למכולת ברגע האחרון,
כל מיני קטעים כאלו שגוזלים לי המון זמן..
התפריט נועד כדי לעשות סדר במטבח ובעיקר שקט בראש-
כשאנחנו יודעות כל יום מה יהיה-
לא צריך לבזבז זמן לחשוב, לתכנן, לרוץ למכלת בדקה ה-90, להוציא חטיפים מהארון כי נגמרו האופציות או אפילו לזרוק מלא אוכל…
העצה שלי היא להשקיע את היצירתיות ביום שישי- ככה אפשר לפנק את המשפחה 🙂
שאר השבוע- עדיף לעבוד לפי התפריט,
כמובן שזה לוקח זמן ליישם כי זה שינוי הרגלים..
משבוע לשבוע זה הופך להיות הרבה יותר קל וברור 🙂
מקווה שעזרתי 🙂