• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית

ראשי » בישול » חלבי » לזניה צמחונית

לזניה צמחונית

לזניה צמחונית

זמן עבודה 20 גרף-16 חלבי רמת השקעה 3

 

איזה כיף להכין לזניה… אפשר להכין ולהקפיא חלק לפעם הבאה.

המתכון הזה משלב בתוכו תרד בצורה הכי קלה ומהירה שאפשר.

וזה יוצא פשוט מאד. 🙂

יש בלזניה הזו 3 טיפים שיהפכו אותה למוצלחת במיוחד!

מצרכים:

1 חבילה דפי לזניה

1 בצל קצוץ

חופן עלי בזיליקום טריים

1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כפית אגוז מוסקט

מעט מלח

10 מדליוני תרד (חתיכות של תרד קפוא)

1 כוס מים

400 גרם גבינה צהובה, חתוכה לפרוסות

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את מדליוני התרד עם כוס המים ומביאים לרתיחה עד שהכל מתאחה לכדי מחית תרד, כ-5 דקות בערך.

2. מסירים מהאש ומקררים.

3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית.

4. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים – כך יוצא מהם הארומה.

5. מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות, האגוז מוסקט והמלח ומביאים לרתיחה.

6. מכבים את האש ומקררים.

7. מרכיבים את הלזניה:

טיפ 1 – כדי למנוע את הדבקות הלזניה לתבנית, מניחים בתחתית התבנית מעט מרוטב העגבניות ומעליו את השכבה הראשונה של דפי הלזניה.

8. מעליהן מניחים שכבה של רוטב עגבניות, אח"כ שכבה של תרד ומעל מפזרים גבינה צהובה.

9. בשכבה העליונה לא מניחים את הגבינה הצהובה, רק את הרוטב עגבניות והתרד.

טיפ 2 – מכסים את התבנית במכסה פיירקס או ניייר כסף – ככה הלזניה נאפית כמו שצריך.

10. אופים בתנור, 200 מעלות, 35-40 דקות.

טיפ 3 🙂 – כשהלזניה מוכנה, מכבים את התנור, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה צהובה ומחזירים לתנור החם בלי להפעיל אותו שוב.

חום התנור ימיס את הגבינה הצהובה בדיוק כמו שצריך, מבלי להרוס את המרקם שלה.

מוציאים אחרי 10 דקות ונהנים!

יש גם מתכון מעולה ללזניית פטריות 🙂

רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?

ארוחת ערב ארוחת צהרים
« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. אריאלה הגב 16 במאי 2016 בשעה 19:59

    תודה על כל המתכונים הנהדרים..
    אני בד"כ לא כותבת אבל הייתי חייבת להגיד לך שניסיתי את הלזניה והיא יצאה משגע!
    תודה רבה רבה!!

  2. חגית הגב 17 ביוני 2016 בשעה 8:35

    אפשר לשים תרד טרי במקום קפוא?

    • יאמי מאמי הגב 17 ביוני 2016 בשעה 15:46

      כן, בטח.
      תחלטי חבילה אחת גדולה של תרד טרי 2 דקות במחבת ואז כל שאר ההכנה לפי המתכון 🙂

  3. לי הגב 26 ביוני 2016 בשעה 14:07

    יצאה לזניה גבוה ומרשימה!
    תודה!

    • יאמי מאמי הגב 26 ביוני 2016 בשעה 21:57

      בכיף! שיהיה בתאבון!

  4. נילי הגב 10 ביולי 2016 בשעה 9:25

    לזניה טעימה מאוד!

    • יאמי מאמי הגב 10 ביולי 2016 בשעה 12:28

      מעולה נילי!
      שיהיה בתאבון!

השארת תגובה

ביטול

‎
מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
‎
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס