איזה כיף להכין לזניה… אפשר להכין ולהקפיא חלק לפעם הבאה.
המתכון הזה משלב בתוכו תרד בצורה הכי קלה ומהירה שאפשר.
וזה יוצא פשוט מאד. 🙂
יש בלזניה הזו 3 טיפים שיהפכו אותה למוצלחת במיוחד!
מצרכים:
1 חבילה דפי לזניה
1 בצל קצוץ
חופן עלי בזיליקום טריים
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כפית אגוז מוסקט
מעט מלח
10 מדליוני תרד (חתיכות של תרד קפוא)
1 כוס מים
400 גרם גבינה צהובה, חתוכה לפרוסות
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את מדליוני התרד עם כוס המים ומביאים לרתיחה עד שהכל מתאחה לכדי מחית תרד, כ-5 דקות בערך.
2. מסירים מהאש ומקררים.
3. בסיר נפרד מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית.
4. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים – כך יוצא מהם הארומה.
5. מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות, האגוז מוסקט והמלח ומביאים לרתיחה.
6. מכבים את האש ומקררים.
7. מרכיבים את הלזניה:
טיפ 1 – כדי למנוע את הדבקות הלזניה לתבנית, מניחים בתחתית התבנית מעט מרוטב העגבניות ומעליו את השכבה הראשונה של דפי הלזניה.
8. מעליהן מניחים שכבה של רוטב עגבניות, אח"כ שכבה של תרד ומעל מפזרים גבינה צהובה.
9. בשכבה העליונה לא מניחים את הגבינה הצהובה, רק את הרוטב עגבניות והתרד.
טיפ 2 – מכסים את התבנית במכסה פיירקס או ניייר כסף – ככה הלזניה נאפית כמו שצריך.
10. אופים בתנור, 200 מעלות, 35-40 דקות.
טיפ 3 🙂 – כשהלזניה מוכנה, מכבים את התנור, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה צהובה ומחזירים לתנור החם בלי להפעיל אותו שוב.
חום התנור ימיס את הגבינה הצהובה בדיוק כמו שצריך, מבלי להרוס את המרקם שלה.
מוציאים אחרי 10 דקות ונהנים!
יש גם מתכון מעולה ללזניית פטריות 🙂
תודה על כל המתכונים הנהדרים..
אני בד"כ לא כותבת אבל הייתי חייבת להגיד לך שניסיתי את הלזניה והיא יצאה משגע!
תודה רבה רבה!!
אפשר לשים תרד טרי במקום קפוא?
כן, בטח.
תחלטי חבילה אחת גדולה של תרד טרי 2 דקות במחבת ואז כל שאר ההכנה לפי המתכון 🙂
יצאה לזניה גבוה ומרשימה!
תודה!
בכיף! שיהיה בתאבון!
לזניה טעימה מאוד!
מעולה נילי!
שיהיה בתאבון!