לזניה נימוחה ממולאת בשכבות של שמנת, עגבניות ופטריות- טעים ומרשים.
ממש מומלצת לכל חובבי הפטריות באשר הם 🙂
מצרכים:
1 חבילה דפי לזניה
20 גרם חמאה
2 כפות שמן
2 סלסלות פטריות טריות
1 שמנת מתוקה- 38%
1/2 כוס חלב
2 כפיות קורנפלור
1 כף רסק עגבניות
3 כפות עגבניות מרוסקות
1 כף בזיליקום יבש
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר/ אבקה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מנקים את הפטריות בנייר סופג וחותכים לפרוסות.
2. מחממים בסיר את החמאה והשמן, מטגנים את הפטריות.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה והרסק ומערבבים.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
5. מסירים מהאש, מוזגים מעט מהרוטב בתחתית התבנית.
6. שמים שכבה של דפי לזניה, מעל מוזגים עוד רוטב וככה חוזר חלילה עד שכל הרוטב נגמר. 🙂
7. מכסים בנייר כסף או במכסה פיירקס ואופים בתנור ב- 200 מעלות ל- 20 דקות.
8. מכבים את התנור, מפזרים את הגבינה הצהובה וסוגרים את התנור (מבלי להדליק)
9. מחכים 10 דקות, מוציאים, חותכים ומגישים.
על רוטב רוזה עם פטריות, כבר שמעתם?
בתאבון. 🙂
לא סתם כתבת שהלזניה הזו מדהימה! היא באמת מדהימה! לא הפסקנו לאכול ממנה!
צודקת 🙂 באמת אי אפשר חהפסיק לאכול ממנה 🙂
אפשר להחליף את הפטריות הטריות במשומרות?
במתכון הזה כל הטעם זה הפטריות הטריות אז
אני לא ממליצה להחליף בפטריות שימורים,
זה לא ייצא מוצלח.
במילה אחת- טעים!
יצא פשוט מעדן!
תודה!
בכיף!
יצא ממש ממש טעים!
שיהיה בתאבון! 🙂
מתכון מעולה, היה הצלחה מסחררת וטעים מאוד!
כיף לשמוע אירנה!
היי סאלי, רציתי לשאול בקשר לדפי הלזניה- תמיד שאני מכינה אותם הם נדבקים זה לזה בסיר וכשאני מוציאה מתקשה להפריד אותם. אולי יש לך שיטה שתעזור לי עם זה???
תודה לך!!
היי גילי,
את הלזניה כדאי לאפות בתנור ולא בסיר, ואת הדפי לזניה לא מבשלים לפני האפיה.
תעטפי את התבנית לזניה עם נייר כסף או מכסה פיירקס וכך היא תאפה ותתרכך.
בתחתית את יכולה לשים מעט רוטב ואז זה מונע ממנה להדבק ולהשרף בתחתית התבנית.
בנוסף, דפי הלזניה המומלצים הם של חברת ברילה ולא של חברות אחרות, מניסיוני חברות אחרות יצאו קשות ולא טעימות.
מקווה שזה ענה על השאלה 🙂
סאלי
אפשר לשים שמנת לבישול במקום השמנת מתוקה?
כן, שירלי,
את יכולה לשים 2 שמנת לבישול במקום השמנת מתוקה והחלב.
מה גודל התבנית המומלצת ? לכמה מנות זה מיועד?
היי רינה!
גודל התבנית הוא תבנית חד"פ אלומיניום מאורכת,
אפשר כמובן גם בפיירקס בגודל דומה 🙂
מספיק לבערך 5-6 חתיכות לזנייה..
מנה מעולה!
בהצלחה!