![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
שדרוג קל של הלזניה הרגילה- פרוסות של חצילים אפויות בתנור שמוסיפות המון טעם והמון ריח טוב בכל הבית 🙂
יש בלזניה הזו 3 טיפים שיהפכו אותה למוצלחת במיוחד!
מצרכים:
1 חבילה דפי לזניה
2 חצילים, חתוכים לפרוסות
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
חופן עלי בזיליקום טריים
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כפית אגוז מוסקט
מעט מלח
400 גרם גבינה צהובה, מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. על גבי תבנית פורסים נייר אפייה, מניחים עליו את פרוסות החצילים.
3. מורחים על החצילים את השמן זית ואופים בתנור ל-20 דקות, עד שהם משחימים מעט.
4. בנתיים, מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית.
5. מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות, האגוז מוסקט והמלח ומביאים לרתיחה.
6. מכבים את האש ומקררים.
7. מרכיבים את הלזניה:
טיפ 1 – כדי למנוע את הדבקות הלזניה לתבנית, מניחים בתחתית התבנית מעט מרוטב העגבניות ומעליו את השכבה הראשונה של דפי הלזניה.
מעל מניחים שכבה של רוטב עגבניות, אח"כ שכבה של החצילים ומעל מפזרים גבינת מוצרלה וגבינה צהובה.
7. בשכבה העליונה לא מניחים את הגבינה הצהובה, רק את הרוטב עגבניות.
טיפ 2 – מכסים את התבנית במכסה פיירקס או ניייר כסף – ככה הלזניה נאפית כמו שצריך.
8. אופים בתנור, 200 מעלות, 35-40 דקות.
טיפ 3 🙂 – כשהלזניה מוכנה, מכבים את התנור, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה צהובה ומחזירים לתנור החם בלי להפעיל אותו שוב.
חום התנור ימיס את הגבינה הצהובה בדיוק כמו שצריך, מבלי להרוס את המרקם שלה.
מוציאים אחרי 10 דקות ונהנים!
יש גם מתכון ללזניית תרד מעולה!
היי סאלי,
רציתי לדעת אם צריך לבשל את דפי הלזניה לפני ששמים בתבנית או להרטיב אותם..?
לא צריך להרטיב/ לבשל,
הדפי לזניה מתבשלים היטב עם הרוטב בתנור.
נראה מעולה! אני יכין בשבועות!
בתאבון 🙂
אצלנו משוגעים על חצילים אז הייתי חייבת לנסות ויצא ממש טעים!
טיגנתי את החצילים.. אבל עדיין יצא טעים.
שמחה לשמוע!
שיהיה בתאבון! 🙂
אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית?
בטח הדר, אין בעיה.
את יכולה לשים בתבנית 26X32.
אני רוצה להכין ולשים עגבניות טריות במקום שימורים,
כמה עגבניות צריך לשים לדעתך?
תודה על המתכונים! כל מתכון יוצא לי מעולה!
הי ענבר,
את יכולה לשים 6-7 עגבניות טריות במקום הקופסת שימורים 🙂