איזה כיף להכין לזניה לארוח חלבי.. מתכון פשוט וקל שגורף מלא מחמאות.
יש בלזניה הזו 3 טיפים שיהפכו אותה למוצלחת במיוחד!
מצרכים:
1 חבילה דפי לזניה
1 בצל קצוץ
חופן עלי בזיליקום טריים
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כפית אגוז מוסקט
מעט מלח
1 ביצה
2 קוטג
400 גרם גבינה צהובה, חתוכה לפרוסות
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית.
2. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים, כך יוצא מהם הארומה.
3. מוסיפים את הרסק, העגבניות המרוסקות, האגוז מוסקט והמלח ומביאים לרתיחה.
4. מכבים את האש ומקררים.
5. בקערה נפרדת מערבבים את הקוטג עם הביצה, מוסיפים גם מעט אגוז מוסקט ומלח.
6. מרכיבים את הלזניה:
טיפ 1 – כדי למנוע את הדבקות הלזניה לתבנית, מניחים בתחתית התבנית מעט מרוטב העגבניות ומעליו את השכבה הראשונה של דפי הלזניה.
מעל מניחים שכבה של רוטב עגבניות, אח"כ שכבה של הקוטג ומעל מפזרים גבינה צהובה.
7. בשכבה העליונה לא מניחים את הגבינה הצהובה, רק את הרוטב עגבניות והקוטג.
טיפ 2 – מכסים את התבנית במכסה פיירקס או ניייר כסף – ככה הלזניה נאפית כמו שצריך.
8. אופים בתנור, 200 מעלות, 35-40 דקות.
טיפ 3 🙂 – כשהלזניה מוכנה, מכבים את התנור, מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה צהובה ומחזירים לתנור החם בלי להפעיל אותו שוב.
חום התנור ימיס את הגבינה הצהובה בדיוק כמו שצריך, מבלי להרוס את המרקם שלה.
מוציאים אחרי 10 דקות ונהנים!
תמיד חששתי לעשות לזניות כי זה נראה לי מסובך
אבל המתכון הזה באמת פשוט ומהיר,
יצא טעים! יאמי 🙂
איזה כיף לשמוע! 🙂
אפשר להוסיף ירקות ללזניה?
אפשר להוסיף תרד טרי (לחלוט אותו לפני ההוספה),
פטריות, חצילים..
יש מתכונים ללזניית חצילים, תרד ופטריות בבלוג 🙂