לזניה בשרית היא מנה מרשימה ולא קשה להכנה כלל.
המתכון כאן יוצא עשיר והמנה יוצאת בתבנית פיירקס גדולה. 🙂
מצרכים:
1 חבילה דפי לזניה
1 בצל
300 גרם בשר בקר
3 גזרים מגוררים
1/2 כוס מים
1 פחית עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כפות רסק
1 כף בזיליקום יבש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במעט שמן.
2. מזיזים את הבצל הצידה ומוסיפים לסיר את הבשר הטחון, מטגנים אותו עד שהוא צלוי היטב.
3. מוסיפים את הגזר המגורר והמים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
4. מוסיפים את הרסק ומערבבים עד שהוא מתאחה עם המים.
5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.
6. לוקחים תחתית פיירקס ומוזגים מעט מרוטב הבולונז כדי שהדפי לזניה לא ידבקו לתחתית.
7. שמים שכבה של דפי לזניה, מעל מוזגים עוד רוטב וככה חוזר חלילה עד שכל הרוטב נגמר. 🙂
8. מכסים בנייר כסף או במכסה פיירקס ואופים בתנור ב- 200 מעלות ל- 20 דקות.
9. מוציאים, חותכים ומגישים.
בתאבון. 🙂
אפשר גם להוסיף סלט פטריות טריות ליד הלזניה.
אפשר להחליף את הבקר בעוף טחון?
כן אפשר 🙂
הכנתי ויצא ממש ממש טעים!
יצאה מנה גבוהה ויפה- אין אחד שלא רצה לטעום בארוחה!
שיהיה בתאבון!
אפשר להחליף את הבזיליקום היבש בטרי?
אפשר אבל הטעם יהיה שונה,
אבל עדיין טעים! 🙂