המתכון הזה ללביבות תפוחי אדמה הוא מתכון פשוט מושלם בעיני וזה בגלל שהוא
מכיל בחובו פטנט פשוט שחוסך המון אבל ה-מ-ו-ן עבודה!
במקום לבשל את תפוחי האדמה או לגרר אותם טריים (ואז יוצא המון מים שצריך לסנן)-
פשוט הכניסו למיקרוגל- המים יתאדו והעמילן ישתחרר וידביק טוב יותר את הלביבות אחת לשנייה 🙂
מצרכים:
3 תפוחי אדמה, מקולפים
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 כף קמח
1 ביצה
אופן ההכנה:
1. מכניסים את תפוא"ד למיקרוגל בדיוק ל-2 דקות.
2. מגררים את תפוחי האדמה בפומפיה גסה.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים.
4. מטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן זית ומוסיפים כל פעם שחסר.
אפשר להכין את הלביבות יותר מלוחות או יותר מתוקות- פשוט הפחיתו מכמות הסוכר בהתאם למה שאתם אוהבים.
אפשר לשדרג את הלביבות ולהכין לביבות תפוחי אדמה קראנצ'יות! 🙂
הילדים שלי מתים על לביבות.. ראיתי את המתכון וזה עשה לי חשק.
ממש הפתיע אותי כמה החימום במיקרו קיצר לי את העבודה!
תודה רבה רבה!
בכיף 🙂
איזה טעים זה יצא!
משהו משהו!
שיהיה בתאבון!
לא עדיף לבשל את תפוחי האדמה?
לא עדיף בישול כי אז יש מים וזה מקשה עוד יותר על הטיגון,
החימום במיקרוגל מייבש את הנוזלים שיש בתוך התפוא"ד
וככה הם כבר מוכנים לטיגון בלי צורך לסנן מהנוזלים שוב. 🙂
איזה יופי הטריק .מעולה.חייבת לנסות .זה רק עובד עם התפוחי אדמה?
יש מתכון לקציצות ירק?תודה
היי ענתי,
לא ניסיתי את הטריק עם ירקות אחרים.. נתת לי רעיון עכשיו 🙂
בקרוב יהיה מתכון לקציצות ירק 🙂
סוכר חום-למה הכוונה? מהסוג הדביק? או סוכר חום כהה?תודה