כרוב ממולא באורז הוא מנה נהדרת גם באמצע שבוע וגם לשבת.
צריך לעשות הכנה יום מראש כדי שיהיה ניתן לגלגל אותו בקלות- להכניס אותו למקפיא.
ביום ההכנה- מוציאים, מפרקים את העלים ושמים במסננת לניקוז המים.
כדאי גם לקנות כרוב פחוס ולא עגול, זה מאוד מקל על הגלגול 🙂
מצרכים:
1 כרוב
1 כוס אורז
1 עגבניה, מגוררת
1 גזר, מגורר
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית אבקת מרק
מלח/פלפל
לרוטב-
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
2 כפות אבקת מרק
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים ושוטפים מספר פעמים.
2. מפרקים את עלי הכרוב ומניחים אותם במסננת שהמים יירדו.
3. אחרי שפרקנו את רוב הכרוב- קוצצים את מה שנשאר ומניחים בסיר.
4. מערבבים את כל חומרי המילוי.
5. ממלאים באמצעות כף את הכרוב ומגלגלים.
6. מניחים את הכרוב הממולא בסיר.
7. מכינים את הרוטב: מערבבים את הרסק עם כוס המים הרותחים ואז מוסיפים את שאר חומרי הרוטב.
8. שופכים את הרוטב על הכרוב ומביאים לרתיחה.
אם הכרוב לא ממלא את כל הסיר- שימו מעליו צלחת קטנה בזמן הבישול כדי שלא יזוז 🙂
9. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כשעה, עד שהוא מתרכך לגמריי.
כדאי לשים לב שלא צריך להוסיף מים בזמן הבישול.
אפשר להכין ביחד עם עגבניות ממולאות 🙂
יצא טעים תודה!
בכיף!
יצא ממש מוצלח! תודה!!!
בכיף!
אפשר להוסיף למנה בשר טחון?
רציתי לעשות את זה ממולאים בשרי.
כן, אין בעיה.
את יכולה להוסיף 150 גרם בשר טחון עוף או בקר,
ואת שאר החומרים כמו שכתוב במתכון.
איזה עוד ממולאים אפשר להכין?
אפשר להכין עגבניות, בצל, פלפלים, קישואים- הכל על אותו בסיס של האורז והרוטב 🙂
קל להכנה וטעים מאוד!
תודה!
תודה שני!
שמחה שאהבת 🙂