המצרכים-
כרובית גדולה
ברוקולי 1 בינוני חתוך לפרחים (ללא הגבעות העבה)
לרוטב בשמל:
1/2 ליטר חלב (500 מ"ל)
80 גרם חמאה
4-5 כפות קמח
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט טחון
לציפוי:
3-4 כפות פירורי לחם
3-4 כפות שקדים פרוסים
אופן ההכנה-
1. חותכים את הכרובית לחתיכות גסות ומניחים בתבנית פיירקס או אחרת שתכיל אותה בנוחות.
2. מתחילים עם הבשמל: שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים את החמאה. מוסיפים 4 כפות קמח ומערבבים עד שיש מעין גושים.
3. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. מביאים את החלב לרתיחה כשכל הזמן מערבבים כדי למנוע חריכה בתחתית הסיר.
4. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה (לוקח כמה דקות), במידה והמרקם לא סמים לדעתכם, מוהלים את כף הקמח הנותרת במעט מים, מערבבים למרקם חלק ומוסיפים לסיר.
5. כשהתערובת סמיכה, מוסיפים את תפרחת הברוקולי, מכסים את המכסה ומבשלים עוד 3-4 דקות, עד שהברוקולי רך.
6. מכבים את האש ובעזרת מוט ריסוק, מערבלים את הכל לתערובת אחידה. מוסיפים תבלינים, כל אחד לפי טעמו.
7. שופכים את התערובת על הכרובית, מפזרים את פירורי הלחם והשקדים ואופים בחום של 190 מעלות כ 45-50 דקות עד שהכרובית רכה (אבל לא ספוגית).
מגישים עם סלט עלים בצד ונהנים, בתאבון.
טיפים/ גיוונים:
1. לגרסת פרווה: במקום חלב פרה השתמשו בחלב קוקוס ובמקום חמאה השתמשו במרגרינה.
2. הציפוי מוסיף פריכות למנה וגם מרשים בתור הגשה, מי שמעדיף ללא אחד מהם, מוזמן להשמיט.
3. רוטב הבשמל מעולה כרוטב פסטה (דרך טובה לגרום לילדים לאכול ברוקולי) והוא מצויין כרוטב לדגים.
המתכון באדיבות-
ריח של בית- הבלוג של נגה גלבוע אדמית- גדלתי בבית שאימי אפתה המון והריחות קשורים אצלי לזכרונות הילדות,
כאמא אני מבינה את הקושי של גידול ילדים תוך כדי קריירה וסידורים, ולכן המתכונים שלי קלים ומהירי הכנה אך מרשימים.
לבלוג ריח של בית- http://smellslikehome.co.il
לעמוד הפייסבוק- https://www.facebook.com/SmellsLikeHomeNoga/