המצרכים-
200 גרם אטריות קדאיף
100 גרם מחמאה מומסת
5 תפוחי גרני סמיט חתוכים לקוביות קטנות
כף גדושה סוכר חום
חצי כוס צימוקים
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
כף וחצי מי ורדים
אופן ההכנה-
1. הכנת המילוי:
במחבת גדולה מחממים את התפוחים, הסוכר החום והצימוקים תוך כדי ערבוב, ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם כרבע שעה.
מוציאים את התפוחים לקערה.
2. מכינים את הסירופ:
שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה
מבשלים 5 דקות בבעבוע עדין עד לקבלת סירופ
מכבים את האש, מוסיפים את מי הורדים ומערבבים
3. הרכבת הכנאפה:
יוצקים למחבת 50 גרם מחמאה וממיסים
משטחים על המחמאה מחצית מכמות אטריות הקדאיף
שופכים את תערובת התפוחים על הקדאיף ומפזרים בצורה אחידה
4. משטחים על התפוחים את שארית הקדאיף
5. מטגנים על להבה בינונית ב-3-4 דקות עד שהאטריות מזהיבות
6. מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים אליה את הקדאיף
7. ממיסים במחבת את שארית המחמאה ומחליקים את הכנאפה ההפוכה למחבת
8. מטגנים עוד 3-4 דקות בצד השני
9. יוצקים על הכנאפה את כל הסירופ ומבשלים על אש קטנה כמה דקות עד שכל הסירופ נספג.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים
המתכון באדיבות-
המטבח הקטן שלי- הבלוג של רוני שהתחיל ממטבח קטן ומאוד צהוב שבו הכנתי עוגות מעוצבות לילדים, מאז עברו כמה שנים
והמטבח התחלף למטבח גדול ולבן שהביא עימו גם הרבה מתכונים קלים ומגוונים שכל אחד יכול להכין במטבח הקטן שלו.
לבלוג המטבח הקטן- http://my-little-kitchen.com/