שדרוג בריא לכדורי השוקולד המוכרים.. הפעם עם דייסה של שיבולת שועל שמעלה את הערך התזונתי של הקינוח. 🙂
זה מתכון פרווה ובריא שמתאים גם לטבעונים והכי כיף שאפשר להכין אותו ביחד עם הילדים. 🙂
מהמתכון יוצאים כ-25 כדורים גדולים.
אפשר לשים את הכדורים בהקפאה ואז זה פינוק קפוא לאחה"צ.
או שאפשר לשים במקרר והם יחזיקו מעמד לשבועיים.
מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)
1 ו1/2 כוס מים
4 כפות סוכר חום
1 כפית קקאו
4 קוביות שוקולד מריר
1 כוס פירורי ביסקויטים
4 כפות שקדים טחונים
1 כוס קוקוס טחון
לקישוט
קוקוס ואגוזים טחונים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקוואקר עם המים בסיר עד שנהיית דייסה סמיכה.
2. מוסיפים את הסוכר, הקקאו והשוקולד ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
4. יוצרים כדורים ומגלגלים בקוקוס ואגוזים טחונים.
אפשר להכין גם עוגיות גרנולה ביחד עם הילדים 🙂
הכנתי עם הבנות ויצא מעולה!
רק ששמנו במקרר איזה חצי שעה כי העיסה היתה קצת רכה,
מתכון ממש מדליק
איזה כיף לשמוע!
אפשר לשים שקדיה במקום שקדים טחונים?
אפשר לנסות אבל יכול להיות שהעיסה תצא רכה מדי,
תוסיפי חצי כמות של שקדיה ושימי במקרר לשעה לפני ההפיכה לכדורים 🙂