גם לך יוצאת עוגת חנק? 3 הטיפים לעוגה בחושה מושלמת!
עוגות בחושות, או עוגות קערה (ככה אני מעדיפה לקרוא להן…).
הן העוגות הכי קלות להכנה בעולם – מערבבים.
הכל ושולחים לתנור..
אבל דווקא פה יש המון קושי ולא תמיד מצליחים והעוגה יוצאת עוגת חנק מבאסת כזו…
כאן כתבתי 3 טיפים ממש פשוטים שאיתם תצליחו להכין עוגות בחושות משולמות!
הטיפ הראשון: איך מודדים?
מבחינתי, המתכונים בעולם נחלקים ל-2:
1. מתכונים לשפים, לקונדיטורים ולמי שיש המון זמן – 93 גרם חלבונים, 102 גרם קמח.
מתכונים עם מידות מדויקות – כאלו שמחייבים משקל בבית.
2. מתכונים לפשוטי העם, לאמהות, לעצמאיות ולכלל בני האדם.
מתכונים של מידות אוניברסליות: כוס קמח (= 140 גרם), כוס מיץ (= 250 מ"ל)..
אם מצאתם מתכון מדליק והוא מהקטגוריה הראשונה – תוודאו שיש לכם משקל בבית ובהצלחה!
אם אתם מכינים לפי הקטגוריה השנייה – שימו לב לכמויות. 🙂
כוס זכוכית פשוטה עם הידית (כוס הסתדרות) היא כוס המדידה הכי נוחה וזמינה לשימוש.
בתחילת כל מתכון – שימו לכם כוס כזו למדידת יבשים ואחת למדידת החומרים הרטובים ואתם מסודרים.
הטיפ השני: חום התנור.
ברוב המתכונים מופיע המשפט הבא בתחילת המתכון: נא לחמם את התנור ל-180 מעלות.
המשפט הזה מופיע עוד לפני שהתחלנו את העבודה…
ואם ייקח לנו שעה להכין את הבלילה?
הפתרון – להדליק את התנור בשלב האחרון של ההכנה.
מה הוא השלב האחרון?
השלב שבו מעבירים את הבלילה לתבנית.
זה מספיק זמן שהתנור מעט יתחמם אבל לא יתן מכת חום חזקה מדיי לעוגה (שלא ייבש אותה…).
לעוגות בחושות שנו את חום התנור ושימו על 160 מעלות ולא על 180 מעלות.
זה יאפה טוב יותר את העוגה מבפנים והיא תצא יותר לחה ופחות יבשה. 🙂
הטיפ השלישי: הקמח תמיד נשאר אחרון.
במתכונים של עוגות בחושות, המון פעמים הקמח יכול להופיע באמצע.
אבל ככל שתערבבו את הקמח יותר זמן – העוגה תצא יותר קשה, יותר מתפוררת ויותר עוגת חנק..
שמים את כל החומרים בקערה (למעט הקמח).
מערבבים ממש ממש טוב, עד שהכל מתאחה.
מוסיפים את כל הקמח בפעם אחת! (לא קצת כל פעם…)
מערבבים כמה שפחות…
וברגע שהכל מתאחה – מפסיקים לערבב ומכניסים לתנור. 🙂
מקווה שהטיפים יעזרו לכם!
מוזמנים לספר לי איך יצא!
בתמונה יש מתכון לעוגת תפוזים משגעת שכדאי לנסות!
סאלי את מבריקה. איזה כיף שעזבת את הבנק ונכנס לעולם הזה. הרווחנו בגדול. חחח… תמיד מדליקה את התנור עוד לפני שהוצאתי את המצרכים. ואף פעם לא הבנתי למה תמיד העוגות מתפוצצות לאורכן בחלק העליון שלהן. פתרת לי את התעלומה. מהמממת שאת.
מיישמת מיד את הטיפ של חום התנור!
אולי בגלל זה הרבה פעמים העוגות מתייבשות אצלי…
תודה!
בכיף 🙂
תודה על הטיפים. האם כוס קמח לא שוקל 140 גרם? כך רשום בכל המרות המשקל.תודה
ענתי,
צודקת, עדכנתי 🙂
התבלבתי עם סוכר.
האם הבנתי נכון -שכוס עם הידית (ההסתדרות) שווה לכוס אונברסלית? תודה
היי ענתי,
הבנת נכון 🙂