• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית

ראשי » מגזין יאמי » טיפים לעוגות מוצלחות

טיפים לעוגות מוצלחות

עוגת תפוזים1

גם לך יוצאת עוגת חנק? 3 הטיפים לעוגה בחושה מושלמת!

עוגות בחושות, או עוגות קערה (ככה אני מעדיפה לקרוא להן…).

הן העוגות הכי קלות להכנה בעולם – מערבבים.

הכל ושולחים לתנור..

אבל דווקא פה יש המון קושי ולא תמיד מצליחים והעוגה יוצאת עוגת חנק מבאסת כזו…

כאן כתבתי 3 טיפים ממש פשוטים שאיתם תצליחו להכין עוגות בחושות משולמות!

הטיפ הראשון: איך מודדים?

מבחינתי, המתכונים בעולם נחלקים ל-2:

1. מתכונים לשפים, לקונדיטורים ולמי שיש המון זמן – 93 גרם חלבונים, 102 גרם קמח.

מתכונים עם מידות מדויקות – כאלו שמחייבים משקל בבית.

2. מתכונים לפשוטי העם, לאמהות, לעצמאיות ולכלל בני האדם.

מתכונים של מידות אוניברסליות: כוס קמח (= 140 גרם), כוס מיץ (= 250 מ"ל)..

אם מצאתם מתכון מדליק והוא מהקטגוריה הראשונה – תוודאו שיש לכם משקל בבית ובהצלחה!

אם אתם מכינים לפי הקטגוריה השנייה – שימו לב לכמויות. 🙂

כוס זכוכית פשוטה עם הידית (כוס הסתדרות) היא כוס המדידה הכי נוחה וזמינה לשימוש.

בתחילת כל מתכון – שימו לכם כוס כזו למדידת יבשים ואחת למדידת החומרים הרטובים ואתם מסודרים.

הטיפ השני: חום התנור.

ברוב המתכונים מופיע המשפט הבא בתחילת המתכון: נא לחמם את התנור ל-180 מעלות.

המשפט הזה מופיע עוד לפני שהתחלנו את העבודה…

ואם ייקח לנו שעה להכין את הבלילה?

הפתרון – להדליק את התנור בשלב האחרון של ההכנה.

מה הוא השלב האחרון?

השלב שבו מעבירים את הבלילה לתבנית.

זה מספיק זמן שהתנור מעט יתחמם אבל לא יתן מכת חום חזקה מדיי לעוגה (שלא ייבש אותה…).

לעוגות בחושות שנו את חום התנור ושימו על 160 מעלות ולא על 180 מעלות.

זה יאפה טוב יותר את העוגה מבפנים והיא תצא יותר לחה ופחות יבשה. 🙂

הטיפ השלישי: הקמח תמיד נשאר אחרון.

במתכונים של עוגות בחושות, המון פעמים הקמח יכול להופיע באמצע.

אבל ככל שתערבבו את הקמח יותר זמן – העוגה תצא יותר קשה, יותר מתפוררת ויותר עוגת חנק..

שמים את כל החומרים בקערה (למעט הקמח).

מערבבים ממש ממש טוב, עד שהכל מתאחה.

מוסיפים את כל הקמח בפעם אחת! (לא קצת כל פעם…)

מערבבים כמה שפחות…

וברגע שהכל מתאחה – מפסיקים לערבב ומכניסים לתנור. 🙂

מקווה שהטיפים יעזרו לכם!

מוזמנים לספר לי איך יצא!

בתמונה יש מתכון לעוגת תפוזים משגעת שכדאי לנסות!

רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?

עוגה לשבת עוגות פרווה עוגות פשוטות
« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. סמדר הגב 17 במרץ 2016 בשעה 18:29

    סאלי את מבריקה. איזה כיף שעזבת את הבנק ונכנס לעולם הזה. הרווחנו בגדול. חחח… תמיד מדליקה את התנור עוד לפני שהוצאתי את המצרכים. ואף פעם לא הבנתי למה תמיד העוגות מתפוצצות לאורכן בחלק העליון שלהן. פתרת לי את התעלומה. מהמממת שאת.

  2. שמרית הגב 31 במאי 2016 בשעה 22:09

    מיישמת מיד את הטיפ של חום התנור!
    אולי בגלל זה הרבה פעמים העוגות מתייבשות אצלי…
    תודה!

    • יאמי מאמי הגב 31 במאי 2016 בשעה 22:54

      בכיף 🙂

  3. ענתי הגב 14 ביוני 2016 בשעה 15:02

    תודה על הטיפים. האם כוס קמח לא שוקל 140 גרם? כך רשום בכל המרות המשקל.תודה

    • יאמי מאמי הגב 16 ביוני 2016 בשעה 12:15

      ענתי,
      צודקת, עדכנתי 🙂
      התבלבתי עם סוכר.

  4. ענתי הגב 28 בנובמבר 2016 בשעה 9:59

    האם הבנתי נכון -שכוס עם הידית (ההסתדרות) שווה לכוס אונברסלית? תודה

    • יאמי מאמי הגב 28 בנובמבר 2016 בשעה 12:06

      היי ענתי,
      הבנת נכון 🙂

השארת תגובה

ביטול

‎
מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
‎
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס