אז יום העצמאות בפתח ואיתו גם המנגלים והבשרים על האש-
אז באווירת החג החלטתי לכתוב לכם כמה טיפים פשוטים שיעזרו לכם לעשות מנגל בכיף ובקלות 🙂
1. רשימת מכולת-
יש דברים שתמיד צריך, בכל מנגל, אבל יש גם סיכוי גדול שתשכחו-
אז הנה הרשימה:
בצל חתוך+ שמן+ מזלג= לשימון המנגל.
פפריקה מתוקה+ מלח+ תבלין סטייק= לתיבול הבשרים.
סיר עם מכסה+ שיפודים+מלקחיים= להכנת הבשר על המנגל
וכמובן- מנגל, פחמים, מדליק פחמים ו.. גפרורים 🙂
וגם לא לשכוח- שקיות לאיסוף הזבל, צלחות וסכו"ם חד"פ וקצת בירות לאווירה.
2. איך מתבלים בשר?
את הבשר אפשר להשרות במרינדה לילה לפני, במיוחד פרגיות וחזה עוף:
זו מרינדה שאני עושה כבר שנים והיא יוצאת מעולה 🙂
הכמות מתאימה לקילו פרגיות.
3 כפות סילאן
1 כף סוכר חום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
מערבבים הכל ומשרים את הפרגיות עד למנגל.
3. תוספות למנגל-
דבר ראשון- ירקות צלויים במנגל זה הדבר!
אז קחו אתכם גמבות, חצילים, תירס (בוואקום או מבושל), קישוא, עגבניות שרי ובטטות 🙂
את החצילים וגמבות אפשר להשאיר שלמים ולהניח על המנגל עד שהם מתרככים,
אפשר להוסיף טחינה לחציל והנה חציל בטחינה- הידד 🙂
את הקישוא, העגבניות שרי והבטטות חותכים לקוביות, מוסיפים עיגולים של קלחי התירס בקצה,
שמים על שיפודים וצולים על המנגל.
4. סלטים טעימים-
מנגל טוב הוא מנגל שההשקעה היא לא רק בבשר אלא גם בתוספות מסביב-
אז אם בא לכם להתפנק על סלט חצילים פיקנטי מעולה
או סלט גזר מרוקאי– אתם מוזמנים 🙂
5. הקינוחים-
בגלל שמשקיעים המון בבשר אז העדיפות היא בד"כ לקינוח קל-
אפשר לחתוך פירות ולהכין סלט פירות העונה.
או שאפשר להכין עוגת שוקולד פרווה קלה
חג עצמאות שמח!!!