המצרכים-
טארט אחד בתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס״מ
המתכון מתוך הספר: Patisserie של כריסטוף פלדר
לבצק פריך עדין-
185 גרם חמאה
חלמון
25 מ״ל חלב, חמים (חימום של 10-20 שניות במיקרו)
כפית סוכר
חצי כפית מלח ים
250 גרם קמח לבן, מנופה
למילוי-
3 ביצים
25 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס סוכר לבן
2/3 כוס שמנת מתוקה, 38% שומן
30 גרם פיסטוק טבעי, קלוף
25 גרם חמאה מומסת ופושרת
קורט אבקת וניל או חצי כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כף קמח לבן
200 גרם פירות יער, קפואים או טריים
אבקת סוכר (20-30 גרם)
כף פיסטוקים קצוצים – לא חובה
אופן ההכנה:
לבצק-
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את החמאה ומערבלים על מהירות בינונית עד להקרמה (ריכוך והגעה למרקם קרמי).
2. מוסיפים את החלב החמים ואת החלמון ומערבלים להטמעה.
3. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבלים להטמעה.
4. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק חלק ודיי רך.
5. משטחים את הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעתיים.
למילוי-
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל חומרי המילוי (מלבד הפירות האדומים).
2. מערבלים על מהירות בינונית עד למרקם אחיד וחלק, כשתי דקות.
3. מקררים עד לשימוש.
הרכבה-
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בספריי או בחמאה את התבנית.
2. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעלה עגול וגדול, בעובי כ-3 מ"מ.
3. מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בזהירות על התבנית. מפילים את שולי הבצק פנימה, מהדקים לדפנות הפנימיות ולבסוף
דוקרים את התחתית בסכין כמה פעמים.
4. מפזרים את פירות היער על הבצק ושופכים פנימה את המילוי בצורה אחידה ושווה.
5. אופים את הטארט בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ-40 דקות, עד להתייצבות המילוי והזהבתו.
6. מניחים לטארט להצטנן לחלוטין לפני שמנסים לשחררו מהתבנית.
7. לפני ההגשה, מפדרים באבקת סוכר ומקשטים בפיסטוקים קצוצים.
הערות-
– הטארט אידיאלי להגשה ביום האפייה, בטמפרטורת החדר.
מעבר לכך, מומלץ לשמור אותו במקרר ולהוציא כמה דקות לפני האכילה.
– לא ניסיתי, אך אני סבורה ניתן להחליף את פירות היער בפירות אחרים מהסוג הרך: משמשים, נקטרינות, תותים, דובדבנים.
– אם לא אוהבים פיסטוק, ניתן פשוט להשמיטו.
המתכון באדיבות-
The Sweetest Thing-הבלוג של דביר שתיל, קונדיטורית ובלוגרית בוגרת הקורדון בלו בפריז.
למדתי לשלב את הידע שצברתי בעולם הקונדיטוריה המקצועי יחד עם האהבה לאוכל בריא, ליצירת קינוחים מרשימים ובריאים.
בבלוג שלי תמצאו בין השאר קינוחים טבעוניים, ללא גלוטן, ללא סוכר לבן ועשויים מרכיבים טבעיים, מלאים ונפלאים.
לבלוג של דביר- http://the-sweetest-th.blogspot.co.il/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/thswth/