זה באמת אחד המתכונים שאני הכי מתגאה בהם. 🙂
במקום לעמוד שעות במטבח ולהכין את המפרום – לקלף , לחתוך, להכין מילוי, למלא, לטגן וכו' וכו'…
מצרכים:
לתפוא"ד-
2 תפוא"ד גדולים
3 ביצים
3 כפות קמח
למלית הבשר-
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות פרורי לחם
1 ביצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
לרוטב:
1 פחית עגבניות מרוסקות 800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית אבקת מרק
1/8 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוא"ד וחותכים לפרוסות.
2. מערבבים בקערה את הביצים והקמח.
3. מטגנים מעט שמן זית בסיר רחב, מניחים מחצית מתפוא"ד בתחתית הסיר.
4. מסדרים כך שלא יעלו אחד על השני ושופכים מחצית מבלילת הקמח והביצים.
5. הופכים את תפוא"ד שיטגנו גם בצד השני, זה בסדר אם זה מתפרק 🙂 , מוציאים ומניחים על נייר סופג.
6. מטגנים את שאר פרוסות התפוא"ד ובלילה שנשארו.
7. מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה נפרדת.
8. בקערה נוספת מערבבים את חומרי הרוטב – הרסק ביחד עם המים הרותחים ואז מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים.
9. עכשיו מרכיבים את המנה!
10. בתחתית הסיר שטיגנו בו (לא צריך עוד סיר! הידד! 🙂 )
11. מניחים מעט מרוטב העגבניות.
12. מסדרים מעליו שכבה של תפוא"ד מטוגנים.
13. מעליהם שמים את הבשר ומהדקים עד כמה שניתן.
14. בשכבה מעל מניחים את שאר תפוא"ד המטוגנים.
15. מעל הכל שופכים את הרוטב.
16. מוסיפים עוד חצי כוס מים.
17. מניחים צלחת הפוכה כדי שהמנה לא תזוז בבישול.
18. מבשלים על אש קטנה כ-50 דקות.
19. חותכים ומתענגים.
עכשיו רק נשאר להכין את הקוסקוס וכאן המתכון. 🙂
ראיתי את הרעיון וחשבתי לעצמי: איך לא חשבו על זה קודם?
עשיתי ויצא מצויין!
תודה!
ניסיתי השבת ויצא מאוד מוצלח!
כשהכנתי את המנה- התפוא"ד התפרקו לי אבל בסוף הכל התאחה והיה ממש טעים.
תודה על כל המתכונים!
בכיף!
שמחה לשמוע שיצא מוצלח!
רוצה להכין את זה השבת!
יש לך גם מתכון קל לקוסקוס?
כן מוריה,
יש מתכון ממש קל לקוסקוס-
http://www.yummy-mammy.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%A1%D7%91%D7%AA%D7%90/
הכנתי בשבת את המפרום- יצא סוף!
כולם התלהבו מהרעיון של להכין את המפרום כל כך בקלות!
תודה על המתכון והרעיון!
שמחה לשמוע! 🙂
מנה מעולה!!!
שמחה לשמוע! שיהיה בתאבון!
תודה על המתכון! תמיד רציתי לנסות מפרום ולא העזתי, כשראיתי את המתכון שלך עשית לי חשק ללכת על זה:)
ברגעים אלה המנה על האש השאלה שלי – איך להוציא אותה אחכ מהסיר??
אעדכן איך יצא:)
היי הדס,
איזה כיף לשמוע שניסית את המתכון!
את המנה כדאי להוציא כשהיא קצת מתקררת ולא רותחת..
פשוט לחתוך כמו פאי ולהוציא עם מרית לעוגה 🙂
מחכה לשמוע עדכונים!
יצאה מנה מעולה בשבת!
ממש ממש פטנט מדליק!
תודה חגית! 🙂
איזה גודל סיר מתאים למתכון?
היי עידית,
אני הכנתי את המפרום בסיר רחב בקוטר 30 סמ
עם מכסה כמובן