• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית

ראשי » בישול » טארט מפרום – להכין מפרום בקלות

טארט מפרום – להכין מפרום בקלות

מפרום

זמן עבודה 30 זמן הכנה 60 בשרי רמת השקעה 3

 

זה באמת אחד המתכונים שאני הכי מתגאה בהם. 🙂

במקום לעמוד שעות במטבח ולהכין את המפרום – לקלף , לחתוך, להכין מילוי, למלא, לטגן וכו' וכו'…

מכינים מפרום ענק ממולא בבשר וחותכים כמו טארט – פשוט, קל ומהיר להכנה אך שומר על אותו הטעם המוצלח!
במהלך ההכנה- המנה לא נראית יפה בגלל שהתפוא"ד לפעמים מתפרקים, אבל בסוף זה מסתדר ונראה מהמם.

מצרכים:

לתפוא"ד-

2 תפוא"ד גדולים

3 ביצים

3 כפות קמח

למלית הבשר-

500 גרם בשר בקר טחון

2 כפות פרורי לחם

1 ביצה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

לרוטב: 

1 פחית עגבניות מרוסקות  800 גרם)

2 כפות רסק עגבניות

1 כוס מים רותחים

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית אבקת מרק

1/8 כפית פלפל שחור

1/4 כפית מלח

1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוא"ד וחותכים לפרוסות.

2. מערבבים בקערה את הביצים והקמח.

3. מטגנים מעט שמן זית בסיר רחב, מניחים מחצית מתפוא"ד בתחתית הסיר.

4. מסדרים כך שלא יעלו אחד על השני ושופכים מחצית מבלילת הקמח והביצים.

5. הופכים את תפוא"ד שיטגנו גם בצד השני, זה בסדר אם זה מתפרק 🙂 , מוציאים ומניחים על נייר סופג.

6. מטגנים את שאר פרוסות התפוא"ד ובלילה שנשארו.

7. מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה נפרדת.

8. בקערה נוספת מערבבים את חומרי הרוטב – הרסק ביחד עם המים הרותחים ואז מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים.

9. עכשיו מרכיבים את המנה!

10. בתחתית הסיר שטיגנו בו (לא צריך עוד סיר! הידד! 🙂 )

11. מניחים מעט מרוטב העגבניות.

12. מסדרים מעליו שכבה של תפוא"ד מטוגנים.

13. מעליהם שמים את הבשר ומהדקים עד כמה שניתן.

14. בשכבה מעל מניחים את שאר תפוא"ד המטוגנים.

15. מעל הכל שופכים את הרוטב.

16. מוסיפים עוד חצי כוס מים.

17. מניחים צלחת הפוכה כדי שהמנה לא תזוז בבישול.

18. מבשלים על אש קטנה כ-50 דקות.

19. חותכים ומתענגים.

מפרום חתוך

עכשיו רק נשאר להכין את הקוסקוס וכאן המתכון. 🙂

רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?

ארוחת ערב מתכונים לשבת
« פוסט קודם
פוסט הבא »

15 תגובות

  1. עמית הגב 19 במאי 2016 בשעה 8:22

    ראיתי את הרעיון וחשבתי לעצמי: איך לא חשבו על זה קודם?
    עשיתי ויצא מצויין!
    תודה!

  2. לירון הגב 19 ביוני 2016 בשעה 8:54

    ניסיתי השבת ויצא מאוד מוצלח!
    כשהכנתי את המנה- התפוא"ד התפרקו לי אבל בסוף הכל התאחה והיה ממש טעים.
    תודה על כל המתכונים!

    • יאמי מאמי הגב 19 ביוני 2016 בשעה 11:59

      בכיף!
      שמחה לשמוע שיצא מוצלח!

  3. מוריה הגב 30 ביוני 2016 בשעה 8:13

    רוצה להכין את זה השבת!
    יש לך גם מתכון קל לקוסקוס?

    • יאמי מאמי הגב 30 ביוני 2016 בשעה 20:39

      כן מוריה,
      יש מתכון ממש קל לקוסקוס-
      http://www.yummy-mammy.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%A1%D7%91%D7%AA%D7%90/

  4. מוריה הגב 3 ביולי 2016 בשעה 14:19

    הכנתי בשבת את המפרום- יצא סוף!
    כולם התלהבו מהרעיון של להכין את המפרום כל כך בקלות!
    תודה על המתכון והרעיון!

    • יאמי מאמי הגב 3 ביולי 2016 בשעה 20:36

      שמחה לשמוע! 🙂

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגב 10 ביולי 2016 בשעה 9:04

    מנה מעולה!!!

    • יאמי מאמי הגב 10 ביולי 2016 בשעה 12:38

      שמחה לשמוע! שיהיה בתאבון!

  6. הדס הגב 16 ביולי 2016 בשעה 16:40

    תודה על המתכון! תמיד רציתי לנסות מפרום ולא העזתי, כשראיתי את המתכון שלך עשית לי חשק ללכת על זה:)
    ברגעים אלה המנה על האש השאלה שלי – איך להוציא אותה אחכ מהסיר??

    אעדכן איך יצא:)

    • יאמי מאמי הגב 17 ביולי 2016 בשעה 9:31

      היי הדס,
      איזה כיף לשמוע שניסית את המתכון!
      את המנה כדאי להוציא כשהיא קצת מתקררת ולא רותחת..
      פשוט לחתוך כמו פאי ולהוציא עם מרית לעוגה 🙂
      מחכה לשמוע עדכונים!

  7. חגית הגב 24 ביולי 2016 בשעה 15:16

    יצאה מנה מעולה בשבת!
    ממש ממש פטנט מדליק!

    • יאמי מאמי הגב 25 ביולי 2016 בשעה 14:32

      תודה חגית! 🙂

  8. עידית הגב 16 בדצמבר 2016 בשעה 16:16

    איזה גודל סיר מתאים למתכון?

    • יאמי מאמי הגב 16 בדצמבר 2016 בשעה 16:26

      היי עידית,
      אני הכנתי את המפרום בסיר רחב בקוטר 30 סמ
      עם מכסה כמובן

השארת תגובה

ביטול

‎
מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
‎
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס