מתכון לטארטלטים מתוקים ומרשימים לראש השנה.
הטארטלטים טבעוניים, ללא גלוטן וללא סוכר לבן.
המצרכים-
כ-15 מיני טארטלטים בתבנית מיני מאפינס או 6 טארטלטים בתבנית מאפינס רגילה
מצרכים:
לבסיס שקדים ושוקולד:
200 גרם תמרים מזן מג'הול (כמה שיותר גדולים ולחים, כך טוב יותר)
120 גרם שקדים טבעיים
20 גרם קוקוס טחון
3 כפות אבקת קקאו (20 גרם)
קורט מלח
למילוי גנאש שוקולד:
100 גרם שמן קוקוס, נוזלי ובטמפ' החדר (כ-1/2 כוס)
100 גרם חלב קוקוס (כ-1/3 כוס)
3 וחצי כפות אבקת קקאו (25 גרם)
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
קורט מלח
1/3 כוס גרעיני רימון (מבערך רבע רימון)
לקישוט:
גרעיני רימון שנשארו (מהשלב הקודם)
חצאי פיסטוק כמספר הטארטלטים
אופן ההכנה-
1. מכינים את התבנית: מרפדים את התבנית שבחרנו בניילון נצמד, כך שכל שקע מרופד בפנים בניילון. אין צורך להתאמץ ולהדק, גם ככה כשנהדק את הבסיס לתבנית הניילון ייצמד אליה.
2. מכינים את בסיס השוקולד והשקדים: מניחים בבלנדר את כל חומרי הבסיס ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית ודביקה. לוקחים מעט מהתערובת, לוחצים בין האצבעות ואם היא נדבקת לבצק- היא מוכנה.
3. מהדקים את תערובת הבסיס לתבנית: מניחים כף מהתערובת לכל שקע (בתבנית מיני מאפינס), או שתי כפות (בתבנית מאפינס סטנדרטית). בעזרת האצבעות מהדקים שכבה אחידה לתחתית ולדפנות כל שקע.
4. מקפיאים את הבסיסים עד להתייצבות. טארטלטים קטנים כרבע שעה וגדולים כחצי שעה.
5. בינתיים מכינים את גנאש השוקולד: מניחים בקערה בינונית את כל חומרי הגנאש (חשוב לנפות את הקקאו כדי למנוע גושים) וטורפים בעדינות במטרפה ידנית, עד לקבלת גנאש חלק. בשלב זה כדאי להעבירו לשקית זילוף למזיגה נוחה יותר, אך לא חייבים.
6. מוציאים את בסיסי הטארטלטים מהמקפיא ומניחים בתחתית כל בסיס כמה גרעיני רימון. אני הנחתי 5-6 בקטנים, אבל ממליצה להעלות את הכמות לעשרה. לא תתחרטו! בטארטלטים הגדולים אפשר לשים אפילו כף של גרעינים.
7. מעל גרעיני הרימון מזלפים או מוזגים את גנאש השוקולד. ממלאים כל טארטלט כמעט עד סופו.
8. מחזירים למקפיא להתייצבות. הקטנים יתייצבו תוך 10-15 דקות, הגדולים כ-20.
9. מחלצים את הטארטלטים בזהירות מהתבנית ומניחים על כלי הגשה. הם אמורים להיחלץ בקלות בזכות הניילון אך אם יש צורך, ניתן להעביר סכין דקה בהיקף השקע כדי להקל.
10. מקשטים כל טארטלט בעוד כמה גרעיני רימון, בחצי פיסטוק ומגישים.
הערות:
– ככלל, עדיף להכין ולהגיש את הטארטלטים באותו היום, מיד לאחר ההתייצבות. עם זאת, הטארטלטים ישמרו במקפיא עד חודש וזוהי דרך השמירה המועדפת. כשרוצים, מוציאים ומפשירים כמה דק' בטמפ' החדר. ניתן גם לשמור במקרר עד שלושה ימים אך חשוב לעשות זאת רק לאחר החילוץ. כשהבסיס מתרכך יהיה קשה לחלץ אותם. כמו כן, הבסיס יירטב מהרימון ומהקרם.
– גנאש השוקולד נועד לדמות גנאש שוקולד מריר. בשילוב עם הבסיס המתוק והרימון המתוק-חמצמץ, הטעמים מאוזנים ונפלאים. אם בכל זאת בחרתם להמתיקו יותר, אפשר להוסיף עוד כף מייפל.
– כשלא לראש השנה, או אם לא רוצים רימון, ניתן להשמיטו.
– המרות: את השקדים ניתן להמיר לאגוזים אחרים (קשיו, פקאן, מלך, מקדמיה) אך לכל אחד מהם יהיה טעם מעט שונה. את המייפל ניתן להמיר לסירופ אגבה או לדבש, שייתן טעם דבש מודגש וטעים, אך עלול להאפיל על טעמי הרימון והשוקולד.
המתכון באדיבות-
The Sweetest Thing–הבלוג של דביר שתיל, קונדיטורית ובלוגרית בוגרת הקורדון בלו בפריז.
למדתי לשלב את הידע שצברתי בעולם הקונדיטוריה המקצועי יחד עם האהבה לאוכל בריא, ליצירת קינוחים מרשימים ובריאים.
בבלוג שלי תמצאו בין השאר קינוחים טבעוניים, ללא גלוטן, ללא סוכר לבן ועשויים מרכיבים טבעיים, מלאים ונפלאים.
לבלוג של דביר- http://the-sweetest-th.blogspot.co.il/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/thswth/