חציל בטחינה זה פשוט תענוג וכל כך קל להכנה שזה בדיחה. 🙂
מנה שתמיד מרשימה ואין בה עבודה בכלל.
מצרכים:
1 חציל
1/2 כוס טחינה גולמית
חופן פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. שוטפים את החציל, מניחים על תבנית של התנור מרופדת בנייר אפייה.
2. מחוררים 5 חורים במקומות שונים בחציל עם סכין.
3. מכניסים לתנור ל-200 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהחציל נאפה.
4. החציל מוכן כשקליפתו מקומטת.
5. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר.
6. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים, לימון, מלח ופטרוזיליה, עד לסמיכות הרצויה.
7. מניחים את החציל על צלחת, פותחים במרכז, שופכים מהטחינה ומגישים.
טיפ קטן – אחרי החיתוך כדאי להשאיר את החציל במסננת ל-10-15 דק' כדי שהמים יצאו ממנו.
אפשר להכין את החציל והטחינה מראש וברגע האחרון לחבר בניהם.
אפשר לשדרג את המתכון עם טחינה ירוקה 🙂
לא ידעתי שכל כך קל להכין ותמיד הייתי קונה.
חייבת לנסות השבת!
בהצלחה! 🙂
לא צריך לכסות את החציל?
לא, קולים את החציל ללא כיסוי בתנור.
יצא טעים טעים טעים!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
כן שלי אפשר 🙂