אני לא חושב שיש מישהו שלא יודע מה זה מקלובה. אז היא לא רק יפה מאוד היא גם טעימה, שאי אפשר להפסיק לאכול אותה.
הפירוש של המילה מקלובה בערבית הוא "הפוכה", ממש לא מפתיע, נכון? אבל תודו שהמראה של התבשיל הזה פשוט עוצר נשימה,
אחרי שהופכים את הסיר. יש לא מעט סוגים של מקלובה, עם עוף או בשר כבש וסוגים שונים של ירקות. כך שניתן לשחק עם המתכון
לפי מה שיש לכם במקרר. אני הכנתי מקלובה עוף יפה וטעימה.
המצרכים-
לחציל:
2 חצילים
מלח גס
שמן זית
לטחינה:
6 כפות טחינה גולמית
מים קרים לפי הצורך
1 לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
מלח
פטרוזיליה לקישוט וגם לטעם
אופן ההכנה-
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות
2. מניחים את החציל על תבנית עם נייר אפיה ובעזרת מזלג מנקבים מספר חורים מכל צדדיו, הרי אתם לא רוצים שחציל יתפוצץ לכם בתנור. תאמינו לי זה עושה הרבה לכלוך. ומכניסים לתנור למשך 45-60 דקות. אל תמהרו להוציא את החציל מהתנור. זכרו חציל שרוף זה דבר טעים, חציל לא מוכן זה דבר ממש מבאס.
3. בינתיים עד שהחציל מוכן מכינים את הטחינה, מניחים בקערה טחינה גולמית, מוסיפים מים ומיץ לימון ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לטחינה שום ומלח ומערבבים, טועמים ומשפרים טעמים.
5. כשהחציל מוכן מתאפקים מעט ונותנים לו כמה רגעים להתקרר, חבל לחטוף כוויה באצבעות זה לא מוסיף לטעם וסתם מיותר.
6. כשהחציל התקרר פורסים אותו לשניים ובעזרת כף עץ מוציאים את הזרעים שלו בזהירות.
המתכון באדיבות-
בישולציק- הבלוג של קובי- אני חיי בין סירים לעסקים ומאמין שבשגרה הלחוצה של החיים, עבודה, קריירה, בית, משפחה, ילדים ועוד כמה תחביבים, אין זמן לעמוד שעות ולבשל תבשילים ארוכים ומסובכים. אני פשוט אוהב להכין דברים טעימים בצ'יק, לפנק את האישה, הילדים והחברים, אז הם קוראים לי בישולצ'יק.
הבלוג שלי התחיל כתחביב, רציתי שתהיה לי מחברת מתכונים, שאותה אוכל לשתף עם עוד אנשים. אם הזמן זה הפך פשוט לאהבה והאהבה שאתם הגולשים מעניקים לי, רק נותנת לי עוד מוטיבציה להכין ולשתף אתכם במתכונים קלים וטעימים. שנה טובה, מתוקה וטעימה שלכם 🙂
לבלוג של בישולצ'יק- http://www.bishulchic.co.il/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/bishulchic/