![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
אין כמו ריח של חלות טריות וביתיות בבית – ריח שנותן תחושה של שבת ורוגע 🙂
למתכון הזה הוספתי ממרח עגבניות מיובשות ששדרג את המראה והטעם.
מהמתכון יוצאות 2 חלות גדולות וטעימות להפליא!
מצרכים:
2 כוסות קמח
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס מים רגילים
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את המים פושרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. שמים בקערה את הקמח, המלח והשמן.
5. מוציאים את השמרים מהמיקרוגל- הם מוכנים כשיש שכבה של שמרים תפוחה.
מוסיפים אותם לקערת הקמח.
6. לשים את הבצק, מוסיפים את העגבניות המיובשות וממשיכים ללוש עד שנהיה בצק אחיד.
7. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה ל-10 דקות.
8. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
9. מכינים את החלות – מחלקים ל-2 כדורים, כל כדור מחלקים ל-3 רצועות וקולעים חלות.
10. מניחים את החלות על התבנית.
11. מכסים את החלות במגבת ונותנים התפחה של עוד 5 דקות.
12. מורחים על החלות ביצה טרופה או תה מרוכז- פטנט לטבעונים- ההסבר נמצא כאן 🙂
13. אופים בתנור למשך 20-25 דקות.
יש גם המון מתכוני סלטים מעולים 🙂