החלות האישיות במתכון זה כל כך מתוקות וטעימות, שלא תרצו להפסיק לאכול.
הן מתאימות בגודל גם לקטנטנים ביותר (בן השנה וחצי שלי עף עליהן), ממולאות בקוביות קטנות של תפוחים נמסים ודבש. יצרתי אותן בצורה של כדורים קטנים במנשטים, כדי שבתחילת הארוחה, כאשר כל האורחים אוכלים מהחלה המתוקה שעל השולחן, להם תהיה גם את המנה המתוקה והמיוחדת שלהם.
תהליך ההכנה אמנם לוקח מעט זמן (בעיקר של המתנה), אבל הוא ממש פשוט, וכולל מרכיבים שיש כמעט בכל בית.
המצרכים-
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס + כפית של סוכר טחון גס
¼1 כוסות של מים חמים
5 כוסות קמח רגיל
2 כפיות מלח
½ כוס שמן צמחי, ועוד קצת בשביל השימון בהמשך
4 ביצים גדולות
¼ כוס דבש
1 תפוח קטן, מקולף, מגולען וקצוץ לקוביות קטנות
אופן ההכנה-
1. לערבב יחד את השמרים, כפית סוכר והמים בקערה בינונית, לתת לנוח עד שמבעבע (כ- 5-10 דקות).
בינתיים, לערבב יחד את יתרת כוס הסוכר, הקמח והמלח בקערה גדולה, ולשים בצד.
3. להוסיף את השמן, 3 ביצים והדבש לבלילת השמרים ולטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה
4. ליצור גומה בתערובת הקמח ולשפוך פנימה את הבלילה הרטובה
5. לערבב בעדינות עד שמתחיל להיווצר בצק, אז יש להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש היטב. יש להוסיף עוד קמח, מעט בכל פעם לפי הצורך, עד שנוצר בצק רך וגמיש, לאחר 10 עד 12 דקות (לרוב יש להוסיף בין 1/3 ל-1/2 כוס קמח בזמן הלישה, תלוי בלחות).
6. למרוח ככפית שמן על תחתית קערה גדולה, להוסיף את הבצק ולכסות עם ניילון נצמד או מגבת מטבח נקיה ולשים בצד לנוח במקום חם עד שהנפח כמעט מוכפל, לאחר כשעה.
7. ליצור לחמניות לכדורים (בגודל של כדור גולף) לפתוח אותן על המשטח ולשים בתוכן את קוביות התפוח. לסגור בחזרה לכדור, שבתוכו קוביות התפוח, ולשים בתבנית עם מנשטים, או על גבי מגש עם נייר אפיה.
8. את הביצה שנותרה (מומלץ חלבון בלבד) לטרוף ולמשוח על גבי הלחמניות, לתת להן לנוח ולתפוח לעוד כ-30 דקות.
9. כ-15 דקות לפני האפייה, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות.
10. לאחר התפיחה יש למשוח שכבה שניה של ביצה ולשים בתנור.
11. לאפות עד לקבלת גוון חום זהוב, כ-40-45 דקות.
12. לתת לנוח ולאחר כ-15 דקות להוציא להתקרר על משטח.
המתכון באדיבות-
Finger food- הבלוג של שרון גולן, נשואה לדביר ואמא לתאומות דורון ושי לי ולגיא הקטן.
תמיד אהבתי לבשל, אבל מאז שאני אמא ל-3 קטנטנים, גיליתי את הצורך להתאים להם מנות של גדולים, גם בגודל כך שיהיה קל לאחיזה וגם בטעמים.
אני מאמינה שגוף בריא צריך לתחזק באוכל בריא, גם הילדים שלי אוכלים כמונו ולומדים כל הזמן טעמים וטקסטורות חדשות.
אני מזמינה אתכם לקרוא בבלוג וליישם את המתכונים בעצמכם.