אין כמו ריח של חלות טריות וביתיות בבית – ריח שנותן תחושה של שבת ורוגע. 🙂
במתכון יש פטנט שהופך אותו לקל מאוד להכנה ולא דורש התפחות ארוכות, למרות שהוא מכיל שמרים.
מצרכים:
1 ק"ג קמח
4 כפות שומשום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 חלבון
2 כפות סוכר
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמרים יבשים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים עוד 2 כוסות מים פושרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת מניחים 3/4 מכמות הקמח ומערבבים ביחד עם השומשום והמלח.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את החלבון והשמן.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
8. מכינים את החלות – מחלקים ל- 6 כדורים, כל כדור מחלקים ל-3 רצועות וקולעים חלות.
9. מניחים את החלות על התבנית, כל תבנית יכנסו 3 חלות.
10. מערבבים את החלמון (הצהוב של הביצה) עם מעט מים ומורחים על החלות, מפזרים שומשום.
11. אופים בתנור למשך 20-25 דקות.
עוגה לשבת כבר הכנתם? יש עוגת גזר בחושה ומשגעת!
הטריק של המיקרוגל ממש קיצר את ההתפחה!!!
הייתי בשוק! תוך כמה דקות כבר היה לי בצק מוכן לעבודה ולא הייתי צריכה לחכות שעות עד שיתפח
שמחה שאהבת מיה! 🙂
טיפ מדליק אבל בימים כאלה-הבצק תופח די מהר.חלה מהממת.
הי ענתי,
עכשיו הימים חמים אבל זה עדין מקצר משמעותית 🙂
איזה ריח של שבת יש אצלי בבית עכשיו!
חלות חמות יוצאות מהתנור!
איזה כיף!
שבת שלום!
השומשום לקישוט או חלק מהבצק?
השומשום הוא חלק מהבצק,
אפשר לשים עוד לקישוט.
3 כפות שמרים? לא כפיות?
הי איריס,
3 כפות שמרים ולא כפיות.. זו לא טעות 🙂
חלה מעולה לשבת!
הקפאתי חלק והפשרתי- והיא מרגישה כאילו הכנתי אותה עכשיו! מעולה!
שמחה לשמוע נגה..
כשמקפיאים ישר אחרי האפייה הן באמת נשמרות טריות
לפי איזה מידת כוס יש להשתמש?תודה
היי ענתי,
בכל העוגות אני משתמשת בכוס סטנדרטית, מה שנקרא "כוס הסתדרות",
הכוסות זכוכית הפשוטות עם הידית.
שאלה לגבי החלה לא צריך לתת לבצק לתפוח לפני הכנסה לתנור ?
היי ישראל,
כל חלה שאתה מכין- צריכה לעבור לתבנית ולהיות מכוסה במגבת עד לחלה הבאה שמצטרפת אליה,
כשמסיימים לשים 3 חלות על התבנית אפשר להכניס לתנור,
אין צורך בהתפחה נוספת בין לבין כי הפנטנט של השמרים מקצר את הזמן משמעותית והחלה יוצאת
רכה וטעימה בלי המון בועות אוויר בפנים 🙂
מתכון מצויין. יצא מעולה וכיף שלא צריך להתפיח בכלל את הבצק. יצא אוורירי וטעים.
דילמה שעלתה לי במהלך הכנת הבצק שלדעתי 3 כוסות מים (אלו שעם השמרים במיקרוגל…) היו קצת יותר מידי. האם 2.5 כוסות מים יספיקו בפעם הבאה?
שאלה נוספת האם אפשר לעשות את המתכון הזה עם קמח מלא? הכמויות ישארו אותו דבר? ההתפחה המהירה תעבוד ככה גם?
תודה רבה 🙂
היי פז!
איזה כיף לשמוע שהכנת ושזה יצא מוצלח 🙂
לגבי הכוסות מים- שימי לב ששמת כוסות מדידה או כוסות עם ידית (כאלו פשוטות, רגילות)
אחרת זה יהיה יותר מדיי מים.
לגבי קמח מלא- לא ניסיתי עדיין.. אפשר לנסות להחליף חלק מהקמח הלבן במלא/ כוסמין,
עדיף שלא את הכל כי זה עלול לצאת דחוס מדיי וקשה,
אשמח לשמוע איך יצא לך!
סאלי