אין כמו ריח של חלות טריות וביתיות בבית – ריח שנותן תחושה של שבת ורוגע. 🙂
אצלנו במשפחה אף אחד לא האמין שזה טבעוני 🙂
פירטתי את המתכון וכל שלב כדי שזה יהיה ברור אבל זה באמת ממש ממש פשוט,
ואפילו יש טריק מיוחד למה אפשר למרוח על החלה במקום ביצה.
מהמתכון יוצאות 2 חלות גדולות וטעימות להפליא!
מצרכים:
3 ורבע כוסות קמח
2 כפות שמן קוקוס
2 כפיות מלח
1 בטטה בינונית
1/4 כוס מים רותחים
1 כף סוכר
1 כוס מים פושרים, מהברז
1 וחצי כפות שמרים יבשים
לציפוי החלות-
1/4 כוס מים רותחים
1 תיון תה רגיל
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
1. לוקחים את הבטטה, שוטפים היטב וחורצים חריצים קטנים עם סכין.
2. מכניסים למיקרוגל ל-6 דקות, עד שהיא מתרככת לגמרי.
3. מוציאים את הבטטה שתתקרר.
סוגרים את המיקרוגל, כך שישמור על החום (ויעזור לנו להתפיח את השמרים 🙂
4. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
5. מוסיפים את המים פושרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
6. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
7. מקלפים ומועכים את הבטטה עם מזלג.
8. שמים בקערה את הקמח, הבטטה, המלח והשמן.
9. מוציאים את השמרים מהמיקרוגל- הם מוכנים כשיש שכבה של שמרים תפוחה.
מוסיפים אותם לקערת הקמח.
10. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קצת קמח.
11. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה ל-10 דקות.
12. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
13. מכינים את החלות – מחלקים ל-2 כדורים, כל כדור מחלקים ל-3 רצועות וקולעים חלות.
14. מניחים את החלות על התבנית.
15. מכסים את החלות במגבת ונותנים התפחה של עוד 5 דקות.
16. מניחים בכוס את התיון ושופכים עליו 1/4 כוס של מים רותחים, משהים כמה דקות.
17. מורחים את החלות בתה ומפזרים שומשום.
18. אופים בתנור למשך 20-25 דקות.
יש גם המון מתכוני סלטים מעולים 🙂
וואו!!!! שאפו על הרעיון!
שמחה שאהבת תהל! 🙂
הכנתי השבת ויצא ממש טעים!
החלה יצאה רכה ואף אחד לא האמין לי שזה טבעוני 🙂
מעולה! 🙂
חלה מעולה ורכה!!!
מעכשיו אכין אותה כל שבת!
מעולה טלי!
שמחה לשמוע!